Home » Geen categorie » Kvitova minstens zes maanden buiten strijd

Kvitova minstens zes maanden buiten strijd

Kvitova minstens zes maanden buiten strijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Petra Kvitova (WTA-11) zal minstens zes maanden buiten strijd zijn. Dinsdag werd de Tsjechische geopereerd aan haar linkerhand, die ernstig beschadigd werd toen ze zich wilde verdedigen tegen een inbreker.

Kvitota werd dinsdag aangevallen in haar appartement en raakte ernstig gewond aan vijf vingers van haar linkerhand. De tweevoudige Wimbledonkampioene werd bijna vier uur lang geopereerd door chirurg Radek Kebrle.

Op een personferentie gaf Kebrle meer uitleg over de blessure: “Kvitova mag minstens drie maand lang haar hand niet belasten. In het beste geval kan ze nadien in staat zijn om terug een racket vast te pakken en te beginnen trainen.” De blessure van Kvitova was erg complex, alle vijf vingers en twee zenuwen aan de linkerhand werden geraakt. De dokters doen er alles aan om haar volledig te laten herstellen.

Kvitova zal minstens zes maanden buiten strijd zijn, en krijgt bij haar terugkeer een beschermde ranking. Dat betekent dat ze de eerste acht toernooien op de hoofdtabel zal staan met haar huidige status van nummer elf op de WTA-ranglijst.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws