Home » WTA » Kvitova triomfeert in Stuttgart

Kvitova triomfeert in Stuttgart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Petra Kvitova (WTA-3) heeft het WTA-toernooi van Stuttgart (Duitsland, Premier) op haar naam geschreven. In de finale was ze in twee sets te sterk voor de Estse Anett Kontaveit (WTA-15).

Kvitova moest in de halve finale hard knokken tegen de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-7), de Tsjechische haalde het na meer dan 2 uur met 7-6 (3), 3-6 en 6-1. Kontaveit kreeg haar plaats in de finale cadeau, nadat topreekshoofd Naomi Osaka (WTA-1) zich terugtrok met een blessure.

In de finale ging de eerste set met 6-3 naar Kvitova. In de tweede set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd en een tiebreak moest de beslissing brengen. De Tsjechische trok met 7-6 (2) aan het langste eind. De partij duurde iets meer dan anderhalf uur.

Kvitova is de eerste speelster die dit jaar twee WTA-titels kon veroveren. Eerder dit jaar schreef ze het WTA-toernooi van Sydney op haar naam en stond ze ook in de finale van de Australian Open.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden