Home » Grand Slam » Roland Garros » Kwalificaties Roland Garros van start met vijf Belgische mannen

Kwalificaties Roland Garros van start met vijf Belgische mannen

Kwalificaties Roland Garros van start met vijf Belgische mannen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maandagavond is er in Parijs geloot voor de kwalificaties van de 112de Roland Garros. In die kwalificaties van het tweede grandslamtoernooi van het jaar zijn de Belgische mannen goed vertegenwoordigd.

Met Steve Darcis (ATP-104) en Ruben Bemelmans (ATP-146) heeft België zelfs twee reekshoofden in die kwalificaties staan: respectievelijk het derde en het dertigste. In de eerste ronde werd Darcis uitgeloot tegen de Roemeen Victor Crivoi (ATP-216). Zij speelden in 2010 al twee keer tegen elkaar. Twee keer was dat op gravel in Italië. De eerste keer won de Roemeen in drie sets, maar de tweede keer rekende Darcis makkelijk in twee sets af met Crivoi. Bereikt Darcis de derde ronde, dan wacht daar – wanneer de logica gerespecteerd wordt – de Duitser Simon Greul (ATP-139). Ruben Bemelmans moet het in de eerste ronde dan weer opnemen tegen de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP-248). Zij speelden nooit eerder tegen elkaar. Wil Bemelmans de hoofdtabel halen, dan moet hij waarschijnlijk ook voorbij vierde reekshoofd Andreas Haider-Maurer (ATP-106), een Oostenrijker.

Niels Desein (ATP-203) krijgt op zijn beurt ook een haalbare eerste kaart met de Fransman Jonathan Eysseric (ATP-238). In de tweede ronde wacht dan waarschijnlijk een zwaardere brok onder de vorm van veertiende reekshoofd Illya Marchenko (ATP-120). Voor Maxime Authom (ATP-177) en Arthur De Greef (ATP-221) was de loting echter niet zo goed gezind.

Maxime Authom kijkt in de eerste ronde in de ogen van de Amerikaan en 13de reekshoofd Jack Sock (ATP-119). Voor hen wordt het de eerste ontmoeting. Arthur De Greef moet in zijn eerste kwalificatieronde op zijn allereerste grandslamtoernooi dan weer aan de bak tegen de Roemeen Marius Copil (ATP-134), het drieëntwintigste reekshoofd. En alsof dat nog niet genoeg is, moet De Greef waarschijnlijk ook nog eens voorbij de Amerikaan Denis Kudla (ATP-117), het elfde reekshoofd, geraken om een plaatsje op de hoofdtabel te bemachtigen.

De eerste wedstrijden van de kwalificaties van de mannen worden – als het weer het toelaat – dinsdag afgewerkt. Xavier Malisse (ATP-54) en David Goffin (ATP-57) zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws