Home » Grand Slam » Australian Open » Kwalificatiespeler Schnur biedt excuses aan nadat hij Nadal en Federer egoïsten had genoemd

Kwalificatiespeler Schnur biedt excuses aan nadat hij Nadal en Federer egoïsten had genoemd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Volgens de Canadees Brayden Schnur (ATP-103) dachten Rafael Nadal (ATP-1) en Roger Federer (ATP-3) enkel aan zichzelf en hun carrière.

“Er zijn al veel spelers het slachtoffer geworden van de slechte luchtkwaliteit in Melbourne, maar het zijn de toppers die wat dat betreft met hun stem het verschil kunnen maken”, liet Schnur eerder deze week optekenen. “Rafa en Roger zijn een beetje egoïstisch op dat vlak door te zwijgen. Ze naderen het einde van hun carrière en denken alleen aan hun nalatenschap en niet aan de sport zelf of wat goed voor de sport is.”

Schnur, die in zijn tweede kwalificatieronde nog van onze landgenoot Kimmer Coppejans (ATP-158) verloor, gaf ook aan zelf hinder te hebben ondervonden van de rook boven Melbourne Park.

Excuses

Via Twitter geeft de Canadees nu toe dat zijn woordkeuze niet optimaal was. “Ik wil mij excuseren bij Roger en Rafa. Hen “egoïstisch” noemen was fout en ik heb er spijt van dat ik dat woord gebruikte. Ik heb énorm veel respect voor hen en ben dankbaar voor al wat zij tot dusver voor het tennis gedaan hebben. Ik probeerde uit te leggen dat we leiders als hen nodig hebben om de discussie gaande te houden.”

Reactie Nadal en Federer

Nadal en Federer reageerden intussen met het volle respect op de uitlatingen van Schnur. “Deze situatie treft ons allemaal. We zijn dan ook beiden al in gesprek gegaan met de organisatie en hebben duidelijk gemaakt dat onze gezondheid boven alles gaat en goede communicatie de sleutel is.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS