Home » ATP » Kwalificatiespeler Stricker klopt zevende reekshoofd in Antwerpen

Kwalificatiespeler Stricker klopt zevende reekshoofd in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De 20-jarige Zwitser Dominic Stricker (ATP-136) heeft zijn derde zege op rij beet op de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij klopte zevende reekshoofd Botic van de Zandschulp (ATP-34).

Stricker laat zijn talent zien in Antwerpen. De jonge Zwitser klopte onder andere Alexander Blockx (ATP-1526) in de kwalificaties en mocht in de eerste ronde aan de bak tegen de Nederlander van de Zandschulp. Stricker speelde een uitstekende wedstrijd en haalde het na 1 uur en 39 minuten met 6-2 en 6-4. De Zwitser neemt het in de tweede ronde op tegen Richard Gasquet (ATP-82).

De als zevende geplaatste Van de Zandschulp is het eerste reekshoofd dat sneuvelt in Antwerpen. Achtste reekshoofd Yoshihito Nishioka (ATP-39 wist zich nipt te plaatsen voor de tweede ronde, de Japanner klopte de jonge Fransman Luca Van Assche (ATP-241) met 7-5, 2-6 en 7-6 (1). Voor de Nederlanders was het een slechte dag: kwalificatiespelers Jesper De Jong (ATP-225) en Tim Van Rijthoven (ATP-113) overleefden de eerste ronde niet.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER