Home » Grand Slam » Australian Open » Kwartfinale eindstation voor Goffin

Kwartfinale eindstation voor Goffin

Onze Belgische nummer één David Goffin (ATP-11) is er niet in geslaagd de halve finale van de Australian Open te bereiken. Een sterke Grigor Dimitrov (ATP-15) was een maatje te groot voor Goffin.

Goffin kwam nooit echt in de wedstrijd die Dimitrov sterk dirigeerde. De 25-jarige Bulgaar kwam al gauw op een 3-0 voorsprong maar die achterstand maakte Goffin meteen goed. Daarna was het opnieuw aan Dimitrov die drie games op rij won en zo de set kon beslechten met 6-3.

(null)

(null)

In de tweede set stond er geen maat op Dimitrov die goed afwisselde tussen zijn backhand slice en een moordende forehand. Onze Belg wist dat hij iets moest forceren en probeerde agressiever te spelen, wat zich vertaalt in het hoge aantal unforced errors.

Goffin kon lang aanklampen in de derde set maar moest toch zijn opslag inleveren in het zevende game. Dit was voldoende voor Dimitrov die de set uiteindelijk op love kon uitserveren. Na twee uur en twaalf minuten stond de 6-3, 6-2 en 6-4 eindscore vast.

(null)

(null)

Sterke Dimitrov, knap toernooi voor Goffin

Goffin mag terugblikken op een knap toernooi waarin hij een eerste moeilijke ronde doorstond om daarna comfortabel de vierde ronde te halen. Zijn overwinning op de top 10-speler Dominic Thiem (ATP-8) in de vierde ronde is een mooie bonus. Zo behaalde hij zijn tweede kwartfinale op een Grand Slam en mag hij dromen van een plaats in de top 10 volgende week (afhankelijk van de prestaties van zijn concurrenten).

Na enkele mindere seizoenen, bereikt Dimitrov stilaan opnieuw zijn hoge niveau. Dimitrov staat voor de tweede keer in de halve finale van een Grand Slam. In 2014 speelde hij al eens de halve finale op Wimbledon. De Bulgaar komt nu uit tegen ofwel Milos Roanic (ATP-3) of Rafael Nadal (ATP-9). Deze wedstrijd wordt later vandaag gespeeld.