Home » Geen categorie » Kwartfinale eindstation voor Reuter in Meerbusch

Kwartfinale eindstation voor Reuter in Meerbusch

Kwartfinale eindstation voor Reuter in Meerbusch

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Challengertoernooi van Meerbusch (Duitsland, € 42 500) heeft Yannik Reuter (ATP-447) zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale. Topreekshoofd Andreas Haider-Maurer (ATP-61) was in twee sets te sterk voor onze landgenoot.

De 24-jarige Reuter zorgde in de tweede ronde nog voor een verrassing door de Chileen Hans Podlipnik-Castillo (ATP-163) in twee sets naar huis te sturen. Vandaag wachtte onze landgenoot op het gravel van Meerbusch nog een zwaardere opdracht tegen de Oostenrijker Haider-Maurer, het eerste reekshoofd. Ondanks het grote verschil in ranking was Reuter voor aanvang van de wedstrijd zeker niet kansloos, aangezien hij de Oostenrijker al een keer eerder kon verslaan en hij de andere vorige ontmoeting slechts nipt verloor.

In de eerste set wist Haider-Maurer een keer de opslag van Reuter te breken, wat meteen genoeg was voor 6-3 setwinst. In set twee konden beide spelers een servicebreak forceren en moest uiteindelijk een tiebreak beslissing brengen, waar onze landgenoot met 7-4 het onderspit moest delven. Met het verlies van Reuter verdwijnt meteen ook de laatste Belgische speler uit het toernooi van Meerbusch.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws