Home » Geen categorie » Kwartfinale in Knokke kleurt Belgisch

Kwartfinale in Knokke kleurt Belgisch

Kwartfinale in Knokke kleurt Belgisch

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vijf Belgische speelsters hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op het ITF-toernooi van Knokke (Gravel, $ 10 000). Nina Van Oost (Geen Ranking), Steffi Distelmans (WTA-742) en Elyne Boeykens (WTA-692) kegelden hoger gerangschikte reekshoofden uit het toernooi.

De 16-jarige junior Van Oost (foto) kreeg een wildcard voor het graveltoernooi en verraste in de tweede ronde. Na een spannende driesetter triomfeerde ze tegen het Britse zesde reekshoofd Francesca Stephenson (WTA-616) met 3-6,6-4 en 6-1. In de kwartfinale moet Van Oost spelen tegen het Russische topreekshoofd Polina Leykina (WTA-413). Leykina was met 7-5 en 6-2 te sterk voor de Belgische Deborah Kerfs (WTA-686).

De 22-jarige Distelmans (WTA-705) was met 6-3 en 7-6 te sterk voor het vijfde reekshoofd, de Nederlandse Kelly Versteeg (WTA-597). Zij staat bij de laatste acht tegenover het Hongaarse vierde reekshoofd Anna Bondar (WTA-587) die onze landgenote Britt Geukens (WTA-742) uitschakelde. In een Belgisch duel haalde Hélène Scholsen (WTA-718) het vlot van Morgane Michiels (WTA-1031). Scholsen speelt in de kwartfinale tegen het derde reekshoofd, de Australische Sally Peers (WTA-564).

De Antwerpse Boeykens won de laatste weken de toernooien van Alkmaar en Ganshoren en gaat in Knokke verder op haar elan. Ze triomfeerde met 6-4 en 6-3 tegen het zevende reekshoofd Michaela Honcova (WTA-628) en boekte zo al haar veertiende overwinning op rij. In de kwartfinale speelt Boeykens een Belgisch duel tegen tweede reekshoofd Sofie Oyen (WTA-530) die ook in een Belgische match kwalificatiespeelster Kimberly Zimmerman (WTA-103) klopte.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws