Home » ITF » Kwartfinale in Santa Margherita di Pula eindstation voor Vlasselaer

Kwartfinale in Santa Margherita di Pula eindstation voor Vlasselaer

Kwartfinale in Santa Margherita di Pula eindstation voor Vlasselaer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clara Vlasselaer (WTA-512) heeft het geschopt tot in de kwartfinale in Santa Margherita di Pula (Italië, W35). Ze won daarvoor twee wedstrijden op dezelfde dag, beide driesetters. In de kwartfinale was de Italiaanse Martina Colmegna (WTA-416) te sterk.

Twee overwinningen op één dag

In de eerste ronde nam ze het op tegen thuisspeelster Arianna Zucchini (WTA-591).

De 23-jarige Belgische verloor de eerste set met 2-6, maar vocht daarna knap terug. Ze haalde set twee en drie binnen met telkens 7-5. De wedstrijd duurde 2 uur en 53 minuten.

Diezelfde dag stond ronde twee al op het programma. Daar wachtte de 24-jarige Roemeense Andreea Prisacariu (WTA-318), het derde reekshoofd.

Het spelverloop was gelijkaardig aan Vlasselaer’s vorige wedstrijd. Ze verloor de eerste set met 2-6, maar haalde set twee binnen met 7-6 (3). In set drie waren beide dames ook aan elkaar gewaagd, maar opnieuw was het Vlasselaer die het laken naar zich toe trok met 6-4. De wedstrijd duurde 3 uur en 17 minuten.

Er was Vlasselaer, die ook osteopathie studeert aan de VUB, niet veel rust gegund, want ze moest alweer de baan op voor haar kwartfinale. Ze speelde tegen de Italiaanse Colmegna. Die was te sterk met 4-6 en 1-6.

“Batterijen waren op”

“Mijn batterijen waren plat, ondanks alle mogelijke recuperatieoefeningen”, vertelt Vlasselaer aan Tennisplaza. “Ik heb gisteren meer dan zes uur op de baan gestaan. Ik ben toch heel trots op de manier waarop ik gevochten heb.”

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws