Home » Nieuws » Kwartfinale is eindstation voor Federer: “Ik weet nog niet of dit mijn laatste Wimbledon was”

Kwartfinale is eindstation voor Federer: “Ik weet nog niet of dit mijn laatste Wimbledon was”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-8) moest in de kwartfinale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) zijn meerdere erkennen in Hubert Hurkacz (ATP 18). De Pool strijdt tegen Matteo Berrettini (ATP-9) om een finaleticket.

Hurkacz schakelde dinsdag het tweede reekshoofd uit en kwam allerminst zenuwachtig aan de start van de ontmoeting met zijn idool Federer. De Pool pakte de eerste set met 6-3.

In de tweede set liep Federer 2-4 uit, maar hij kon de break niet vasthouden. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin maakte de Zwitser te veel fouten, Hurkacz pakte de 7-6 (4) setwinst. In de derde set was de veer bij Federer gebroken, hij ging met 6-0 onderuit.

“Mijn doel was om dit jaar Wimbledon te spelen en ik ben blij dat ik dat gehaald heb. Ik ben erg ontgoocheld en zal binnen een paar dagen samenzitten met mijn team om te kijken wat we beter kunnen doen om meer competitief te zijn. Ik weet niet of dit mijn laatste Wimbledon was, ik zou hier graag nog spelen maar op mijn leeftijd weet je nooit”, zei Federer achteraf.

Berrettini naar laatste vier

De Italiaan Berrettini wist zich voor het eerst in zijn carrière te plaatsen voor de halve finale van Wimbledon. Hij was in vier sets te sterk voor zijn Canadese vriend Felix Auger-Aliassime (ATP-19): 6-3, 5-7, 7-5 en 6-3.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS