Home » Geen categorie » Kwartfinale voor Zimmermann in Aschaffenburg, Boeykens naar halve finale dubbel

Kwartfinale voor Zimmermann in Aschaffenburg, Boeykens naar halve finale dubbel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Aschaffenburg (Duitsland, $ 25 000) heeft Kimberley Zimmermann (WTA-353) de kwartfinale bereikt. Elyne Boeykens (WTA D-286) staat in de halve finale van het dubbeltoernooi. 

De 21-jarige Zimmermann is het zevende reekshoofd deze week in Aschaffenburg. Ze moest donderdag de tweede ronde afwerken tegen de vier jaar oudere Chiara Scholl (WTA-419). De Belgische had het niet makkelijk tegen deze Amerikaanse en moest de eerste set met 4-6 aan haar voorbij laten gaan.

Daarna zette Zimmermann de remonte in. De volgende twee manches gingen met 6-2 en 6-4 naar de Belgische. Voor een plaats in de halve finale moet Zimmermann vrijdag voorbij de 18-jarige thuisspeelster Lena Rueffer (WTA-633).

Elyne Boeykens (WTA-416), Britt Geukens (WTA-531) en Hélène Scholsen (WTA-394) gingen er in de eerste ronde uit. Boeykens staat wel in de halve finale van het dubbelspel. Aan de zijde van Anita Husaric (WTA D-281) was ze duidelijk de betere van Jil Nora Engelmann (WTA D-1174) en Alexandra Grinchishina (WTA D-821) met 6-0 en 6-2.

Elyne Boeykens - © Richard Van Loon (tennisfoto.net)
Elyne Boeykens – © Richard Van Loon (tennisfoto.net)

koen

koen

MEER NIEUWS