Home » Geen categorie » Kwartfinaleticket voor Geukens in Egypte

Kwartfinaleticket voor Geukens in Egypte

Kwartfinaleticket voor Geukens in Egypte

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Britt Geukens (WTA-818) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh in Egypte ($ 10 000). Als achtste reekshoofd rekende ze er al af met een Franse en een Spaanse.

Nadat Geukens vorige week haar tweede dubbeltitel op zak stak, is ze deze week goed op dreef in het enkelspel. Als achtste reekshoofd verpletterde ze in de eerste ronde de Franse wildcard Jennifer Moinard (NR) met 6-4 en 6-1. In de tweede ronde had ze het echter wat moeilijker met de Spaanse Nadja Manjon Mihalic (NR). Hoewel ze de eerste set nog vrij eenvoudig wist te winnen met 6-2, werden de rollen in de tweede set volledig omgekeerd. Ditmaal moest Geukens achtervolgen en kwam er 2-6 op het scorebord te staan. In de derde en beslissende set was het echter opnieuw de 19-jarige Belgische die de partij in handen nam. Met nog eens 6-2 verzekerde ze zich van een plaatsje bij de laatste acht.

In de kwartfinale kijkt Geukens in de ogen van vierde reekshoofd Nadja Gilchrist (WTA-525). Het wordt hun eerste onderlinge ontmoeting tussen Geukens en de Amerikaanse.

Een nieuwe dubbeltitel zit er deze week echter niet meer in voor Geukens. Samen met de Nieuw-Zeelandse Claudia Williams verloor ze in een spannende eerste ronde met 5-7 en 6-7 (4) van een Amerikaans duo.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws