Home » Geen categorie » Kyrgios de toekomst van het mannentennis? Verslaat alweer een top 10 speler

Kyrgios de toekomst van het mannentennis? Verslaat alweer een top 10 speler

Kyrgios de toekomst van het mannentennis? Verslaat alweer een top 10 speler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nick Kyrgios (ATP-19) is al meermaals op een negatieve manier in de media gekomen, maar dat neemt niet weg dat hij een steengoede tennisser is. Op woensdag bewees hij dit nogmaals in zijn tweede ronde-wedstrijd op het Masters-toernooi van Rome.

Hij won namelijk van Milos Raonic (ATP-9) met 7-6(5), 6-3 cijfers. Een mooie prestatie, zeker omdat Raonic dit jaar in bloedvorm is. De nog steeds maar 21-jarige Kyrgios toont hiermee nogmaals het gelijk aan van kenners dat hij misschien wel de toekomst van het mannentennis is.

Hij won na de overwinning van vandaag namelijk al voor de negende keer van een top 10 speler. Topspelers zoals Federer (ATP-2), Murray (ATP-3), Wawrinka (ATP-4), Nadal (ATP-5) Berdych (ATP-8), Cilic (ATP-11) en Gasquet (ATP-12) gingen net zoals Raonic al één of meerdere keren voor de bijl tegen de Australiër. Een zeer straffe prestatie die veel hoger gerangschikte en oudere spelers nog niet hebben verwezenlijkt. Ter vergelijking, een David Goffin is vier jaar ouder en hoger gerangschikt, maar won slechts twee keer van een top 10 speler.

Volgens heel wat tenniskenners zou Kyrgios dan ook de toekomstige opvolger kunnen zijn van legendarische spelers zoals Djokovic, Federer en Nadal. Zijn grootste werkpunt zou nog de motivatie zijn om elke week zijn beste tennis boven te halen.

 

koen

koen

Meer nieuws