Home » Geen categorie » Kyrgios doet het zonder trainer maar: “Ik voel me meer klaar dan ooit”

Kyrgios doet het zonder trainer maar: “Ik voel me meer klaar dan ooit”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Een van de grootste talenten van de nieuwe generatie tennissers Nick Kyrgios (ATP-21) kijkt uit naar het nieuwe tennisseizoen. Al zal hij dat zonder vaste trainer doen. 

De 22-jarige Kyrgios was een van de smaakmakers van het afgelopen tennisseizoen, zowel op de positieve als negatieve manier. Maar met een nieuw dieet, een nieuwe fitness routine en voldoende oefeningen voor zijn heup-, knie- en schouderproblemen moet Kyrgios klaar raken voor het nieuwe tennisseizoen.

“Ik voel me meer klaar dan vorig jaar”, aldus de gretig klinkende Australiër.

“Ik denk dat ik mijn lichaam beter verzorgd heb, vorig jaar speelde ik te veel basketbal en ik weet dat dat niet goed is voor mijn lichaam. Ik denk dat ik alles gedaan heb wat ik kon.”

“Ik heb het al drie jaar alleen gedaan”

Eén ding verandert hij vooralsnog niet: Kyrgios is niet van plan een voltijdse trainer aan te stellen.

“Ik denk dat ik wel weet hoe ik het spel goed moet spelen. Natuurlijk kan ik altijd verbeteren en nieuwe dingen leren, maar het is moeilijk om iemand aan boord te hebben”, vertelde Kyrgios.

“De afgelopen drie jaar heb ik het vrijwel alleen gedaan. Mijn hoogste notering bereikte ik op de dertiende plaats. Dan is het moeilijk om in te schatten of iemand het enkel voor het geld doet of dat deze persoon het beste met mij voor heeft.”

koen

koen

MEER NIEUWS