Home » ATP » Kyrgios en collega’s tonen goed hart met donatie

Kyrgios en collega’s tonen goed hart met donatie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nick Kyrgios (ATP-30) heeft op sociale media een mooi initiatief aangekondigd om de slachtoffers van de bosbranden in Australië te helpen. De actie kreeg al navolging van andere tennissers én van de organisatie van de ATP Cup.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Meer dan duizend huizen zijn verwoest door de bosbranden in Australië. In Canberra, de thuisstad van de Australische tennisser Kyrgios, was er ook heel wat schade.

Kyrgios lanceerde op sociale media een initiatief om de slachtoffers van de bosbranden te helpen: “Ik begin de actie voor de slachtoffers van de branden. Ik zal 200 dollar per ace doneren tijdens alle wedstrijden die ik deze zomer (in januari 2020 in Australië, nvdr) zal spelen.” Kyrgios deed eerder al een gelijkaardige actie voor de slachtoffers van de orkaan Maria op Puerto Rico.

 

Kyrgios’ actie kreeg navolging van zijn Australische collega’s. Alex De Minaur (ATP-18), zijn ploegmaat in de ATP Cup, tweette als reactie: “Ik vind dit leuk. Ik ga voor 250 dollar per ace want ik denk niet dat ik zoveel aces zal slaan als jou, mate” John Millman (ATP-48) gaat voor 100 dollar per ace: “Ik ben niet van jullie niveau, boys, maar ik wil ook meedoen. 100 dollar per ace tijdens de Australische zomer”

 

Tenslotte gaat ook de organisatie van de nieuwe ATP Cup meedoen aan de actie. De ATP Cup vindt plaats in Australië en zal ook geld doneren per ace in het toernooi: “Elke ace tijdens de ATP Cup op de drie terreinen zal 100 dollar opbrengen voor de hulpacties en herstellingen van het Red Cross AU (het Rode Kruis van Australië)” Met meer dan 1500 verwachtte aces, kan de bijdrage van het toernooi oplopen tot meer dan 150 000 dollar.” De ATP Cup gaat van start op vrijdag 3 januari, met onder andere het Belgische team.

 

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS