Home » ATP » Kyrgios in open brief: “We kunnen onze sport en economie heropbouwen, maar levens gaan voor altijd verloren”

Kyrgios in open brief: “We kunnen onze sport en economie heropbouwen, maar levens gaan voor altijd verloren”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In een open brief gericht aan de tenniswereld vertelt Nick Kyrgios (ATP-40) dat hij dit jaar niet zal deelnemen aan de US Open.

De Australiër leest zijn open brief voor in een emotionele video waarin hij zich richt aan de tenniswereld. “Laat ons als een gemeenschap denken aan wat belangrijk is: gezondheid en veiligheid”, opent Kyrgios. “We kunnen onze sport en economie heropbouwen, maar de levens die verloren zijn gegaan, krijgen we nooit meer terug.”

Kyrgios zegt ook geen problemen te hebben met de beslissing om de US Open te laten doorgaan. “Als spelers willen gaan, is dat hun keuze en is dat voor mij oké, zolang ze zich correct en veilig gedragen. Niemand meer dan ik wil dat mensen hun job kunnen behouden en dan heb ik het over de man die werkt in het restaurant, de schoonmakers… Dat zijn de mensen die hun job het hardst nodig hebben.”

Tennissers

Voor tennissers is het een heel ander verhaal, zo meent de Australiër. “Het coronavirus trekt zich niets aan van je ranking of hoeveel geld je hebt. Je kan niet op tafels staan dansen en poen scheppen in Europa, dat is gewoon egoïstisch. Denk voor één keer aan de anderen.”

US Open

Kyrgios besluit met de boodschap dat hij dit jaar niet zal deelnemen aan de US Open. “Het doet me pijn, maar ik doe dit voor mijn Aussies, voor de honderdduizenden Amerikanen die hun leven hebben verloren, voor ieder van jullie. Dit is mijn beslissing, hou er van of niet, en dat zijn mijn redenen.”

Bekijk de volledige open brief van Kyrgios hieronder.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS