Home » Geen categorie » Kyrgios is sterker dan Goffin in Miami

Kyrgios is sterker dan Goffin in Miami

Kyrgios is sterker dan Goffin in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-12) is er niet in geslaagd voorbij Nick Kyrgios (ATP-16) te gaan op de Miami Open (Verenigde Staten, $ 6 993 450). Hij verloor in de vierde ronde een erg nipte wedstrijd. 

Het was de tweede keer dat beide spelers het tegen elkaar opnamen. Ook in de vorige onderlinge ontmoeting was de jonge Australiër, die dit jaar al de scalp van Djokovic (ATP-2) nam, de betere van de Belg. In de openingsset hielden beide tennissers elkaar mooi in evenwicht. De set mondde uit in een tiebreak waarin Kyrgios pas in de eindfase de beslissing kon maken. Het werd 6-7(5) voor de man uit Canberra.

In de tweede manche moest Goffin één keer zijn service inleveren. Zelf kon hij geen gebruik maken van de twee breakpunten die hij doorheen de wedstrijd kon verzamelen. De break voorsprong was genoeg voor Kyrgios die na 1u37 de wedstrijd kon uitmaken met 6-7(5) en 3-6. Een wrang detail voor de Belgische tennisfans: beide spelers scoorden evenveel punten.

 Topduels in de kwartfinales

Kyrgios mag het nu opnemen tegen de jonge Alexander Zverev (ATP-20). De 19-jarige Duitser maakte indruk door Stan Wawrinka (ATP-3), het eerste reekshoofd, te verslaan met 4-6, 6-2 en 6-1. Het wordt de vierde maal dat Zverev en Kyrgios tegen elkaar uitkomen. Kyrgios kon de voorbij drie ontmoetingen telkens winnen. Roger Federer (ATP-6) moet het al voor de 24e keer opnemen tegen de Tsjech Tomas Berdych (ATP-14). Federer leidt met 17-6 in hun head to head.

Rafael Nadal (ATP-7) staat ook in de kwartfinale. Hij moest geen enkel breakpunt toestaan tegen de 35-jarige Nicolas Mahut (ATP-55). Hij won met 6-4 en 7-6(4). De Spanjaard komt voor de derde keer in zijn carrière uit tegen de Amerikaan Jack Sock (ATP-17). Nadal leidt in onderlinge ontmoetingen met 2-0 maar Sock is in goede vorm dit jaar. Hij bereikte met de zeventiende plaats zijn hoogste notering ooit. De laatste kwartfinale gaat tussen de Japanner Kei Nishikori (ATP-4) en Fabio Fognini (ATP-40). Fognini had niet veel moeite met de Amerikaan Donald Young (ATP-51). Nishikori moest stevig vechten om voorbij de Frederico Delbonis (ATP-57) te gaan. De Japanner won in drie sets: 6-3, 4-6 en 6-3.

koen

koen

Meer nieuws