Home » ATP » Kyrgios keert terug in stijl

Kyrgios keert terug in stijl

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nick Kyrgios (ATP-58) kende meteen succes bij zijn terugkeer op de ATP-tour. In Atlanta (Verenigde Staten, ATP 250) versloeg hij Kevin Anderson (ATP-75) in twee sets.

Kyrgios kwam in Atlanta voor het eerst weer in actie sinds zijn opgave op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). De Australiër moest toen in de derde ronde tegen Felix Auger-Aliassime (ATP-15) de strijd staken met een buikspierblessure.

Spannende eerste set

Zowel Anderson als Kyrgios gaven – zoals verwacht – geen krimp op eigen opslag in de eerste set. Een tiebreak moest dus beslissing brengen en daarin trok de Australiër aan het langste eind met 7-4.

In de tweede set leek een gelijkaardig scenario in de maak, want beide heren hielden elkaar in balans tot Kyrgios bij een 4-3-voorsprong door de opslag van Anderson ging. De Australiër haalde uiteindelijk de overwinning binnen met een love game op de eigen service: 7-6 (4) en 6-3.

De 26-jarige Kyrgios maakte zijn reputatie als entertainer ook weer helemaal waar met enkele spectaculaire onderhandse opslagen.

(lees verder onder de tweets)

Een geslaagde comeback dus voor Kyrgios die met Anderson toch niet de minste huiswaarts stuurt. De Zuid-Afrikaan won onlangs nog het ATP-toernooi van Newport (Verenigde Staten, ATP-250).

In zijn volgende ronde wacht met Cameron Norrie (ATP-29) een andere kersverse toernooiwinnaar. De Brit verkeert in bloedvorm en haalde vorige week in Los Cabos (Mexico, ATP 250) zijn eerste ATP-titel binnen.

Sam Milde

Sam Milde

MEER NIEUWS