Bad boy Nick Kyrgios (ATP-36) heeft voor opschudding gezorgd op het ATP-toernooi van Rome (Italië, ATP Masters 1000). De Australiër werd gediskwalificeerd in de tweede ronde.

Kyrgios nam het op tegen de Noor Casper Ruud (ATP-76) in de tweede ronde. Bij een 3-6, 7-6 (5) en 1-1 stand verloor de Australiër zijn zelfbeheersing. Hij ging verbaal fel tekeer en kreeg een game penalty van de umpire. Dat was echter de druppel voor Kyrgios, die nog een stoel op de court slingerde en zich dan snel uit de voeten maakte nog voor de scheidsrechter hem had gediskwalificeerd.

Kyrgios kreeg een officiële diskwalificatie, waardoor hij alle punten en het prijzengeld van Rome verliest en ook een boete van 20.000 euro moet betalen. De Australiër gaf geen persconferentie, maar reageerde wel op Instagram : “Op zijn minst een zeer bewogen dag. Mijn emoties namen de bovenhand, ik wilde alleen maar zeggen dat de sfeer daar vandaag gek was, heel jammer dat het moest eindigen in een diskwalificatie. Sorry Rome, misschien tot een volgende keer.”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.