Home » Geen categorie » Kyrgios mept Djokovic eruit

Kyrgios mept Djokovic eruit

Kyrgios mept Djokovic eruit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nick Kyrgios (ATP-17) heeft voor een verrassing gezorgd door van Novak Djokovic (ATP-2) te winnen op het Abierto Mexcicano Telcel toernooi van Acapulco (Mexico, $1 491 310). De Australiër won in twee nipte sets. 

Gisteren moest Djokovic nog het onderste uit de kan halen om afstand te nemen van Juan Martin del Potro (ATP-32). Vandaag moest hij het voor het eerst opnemen tegen Kyrgios. In de openingset gaven beide spelers elkaar geen haarbreed toe. Het enige breakpunt van de eerste set kwam op naam van de Serviër, maar hij kon deze niet benutten. In de tiebreak kon Kyrgios nipt aan het langste eind trekken: 7-6(9).

Kyrgios kon met vertrouwen aan de tweede set beginnen en ging op zijn elan door. De service Djokovic liet hem wat in de steek maar hij kon stevig aanklampen. Bij 6-5 in het voordeel van de Australiër moest Djokovic serveren om in de wedstrijd te blijven. Kyrgios rook zijn kans en kwam al gauw op een 0-40 voorsprong. Het eerste wedstrijdpunt was meteen de goede. Na 1u47 kon Kyrgios zegevieren met 7-6(9) en 7-5.

De halve finales zijn bekend

Sam Querrey (ATP-40), die in de vorige ronde nog de beste was van David Goffin (ATP-11), zette zijn goede vorm door. Hij was Dominic Thiem (ATP-9) met 6-1 en 7-5 de baas. Querrey mag het nu opnemen tegen Kyrgios in de halve finale.

Ook Rafael Nadal (ATP-6) gaat door naar de halve finale. Hij was met 7-6(2) en 6-3 de betere van Yoshihito Nishioka (ATP-86). Leuk weetje: Nadal verloor nog geen set in zijn drie deelnames aan het ATP-toernooi van Acapulco. In 2005 en 2013 won hij het toernooi dat toen nog gespeeld werd op gravel. Nadal neemt het nu op tegen Marin Cilic (ATP-8) die kon profiteren van de opgave van Steve Johnson (ATP-26).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws