Home » Davis Cup » Kyrgios niet opgeroepen voor Davis Cup, Nadal maakt comeback

Kyrgios niet opgeroepen voor Davis Cup, Nadal maakt comeback

Kyrgios niet opgeroepen voor Davis Cup, Nadal maakt comeback

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Enfant terrible Nick Kyrgios (ATP-37) werd door de Australische Davis Cup-kapitein Wally Masur niet opgeroepen voor het halve finale-duel tegen Groot-Brittannië van 18 t.e.m. 20 september in Glasgow. De Spaanse kapitein Conchita Martinez kondigde dan weer aan dat Rafael Nadal (ATP-8) opnieuw van de partij zal zijn voor de play-offwedstrijden tegen Denemarken.

Rafael Nadal - © Flickr
Rafael Nadal – © Flickr

Kyrgios wordt in de Australische selectie vervangen door Bernard Tomic (ATP-24). Daarnaast zijn ook Lleyton Hewitt (ATP-355), Sam Groth (ATP-55) en Thanasi Kokkinakis (ATP-71) geselecteerd tegen de Britten. “Na een goed gesprek hebben we een plan opgesteld om aan alle aspecten van Nicks spel te werken”, verklaart Masur zijn keuze voor de niet-selectie van de eerder in opspraak gekomen Australiër. “Deze wedstrijd komt een beetje te vroeg.”

De Britse selectie bestaat uit Andy Murray (ATP-3), Kyle Edmund (ATP-103), Jamie Murray (ATP D-15) en Dominic Inglot (ATP D-39). De winnaar van het duel komt in de finale uit tegen de winnaar uit de clash tussen België en Argentinië.

Comeback Nadal

In de eerste ronde van de play-offs in Groep 1 kan Spanje opnieuw rekenen op haar nationale nummer twee Nadal. Het nummer acht van de wereld speelde twee jaar geen Davis Cup, maar zal zijn land over een dikke week opnieuw verdedigen tegen opponent Denemarken. Kapitein Conchita Martinez nam ook David Ferrer (ATP-7), Roberto Bautista Agut (ATP-23) en Fernando Verdasco (ATP-42) op in haar selectie. Bij Denemarken is Frederik Nielsen (ATP-256 en ATP D-139) de hoogstgerangschikte speler.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws