Home » ATP » Kyrgios onthult dat hij zelfmoord overwoog na verliespartij op Wimbledon 2019: “Ik droeg een lange mouw om mijn littekens te verbergen”

Kyrgios onthult dat hij zelfmoord overwoog na verliespartij op Wimbledon 2019: “Ik droeg een lange mouw om mijn littekens te verbergen”

Kyrgios onthult dat hij zelfmoord overwoog na verliespartij op Wimbledon 2019: “Ik droeg een lange mouw om mijn littekens te verbergen”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

SPOILER ALERT – In de nieuwste aflevering van de Netflix-documentaire ‘Break Point’, die in België vanaf 19 juni kan worden gestreamed, vertelt Nick Kyrgios (ATP-25) openhartig over de mentale problemen waarmee hij kampte in 2019. “Ik dronk, nam drugs, verloor de band met mijn familie en duwde al mijn beste vrienden van me weg. Ik kon zo niet blijven doorgaan.”

De 28-jarige Australiër maakte dinsdag zijn comeback op de Tour. Op het ATP-toernooi van Stuttgart (Duitsland, ATP 250) verloor hij met 5-7 en 3-6 van de Chinees Yibing Wu (ATP-64). De meeste aandacht gaat deze week echter niet naar de sportieve toestand van Kyrgios.

In de meest recente aflevering van ‘Break Point’ vertelt Kyrgios dat hij in 2019 tijdens Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) werd opgenomen in de psychiatrische afdeling van een instelling nadat hij “ernstig overwoog om zijn leven te beëindigen”.

“Ik was in de tweede ronde in vier sets verloren van Rafael Nadal (ATP-136). Die nederlaag was voor mij het dieptepunt van mijn carrière”, aldus de Australiër. “Ik droeg een lange witte mouw omdat mijn hele arm onder de littekens zat (automutilatie-littekens ten gevolge van zelfverminking, n.v.d.r.). Mijn vader die op mijn bed zat te huilen toen ik wakker werd, was de grote wake-up call voor mij. Ik kon zo niet blijven doorgaan.”

Psychiatrische afdeling in Londen

Kyrgios onthult dat hij zich liet opnemen in een psychiatrische afdeling in Londen om de aard van zijn problemen te achterhalen. “Ik dronk, nam drugs, verloor de band met mijn familie en duwde al mijn beste vrienden van me weg.”

“De druk, de verwachtingen en alle ogen die op mij gericht waren, ik kon dat niet aan. Ik haatte het soort persoon dat ik was. Ik speelde met die lange mouw omdat ik alles wilde bedekken.”

Het is geen geheim dat de Australiër in het verleden kampte met mentale uitdagingen en daarvoor beroep deed op professionele begeleiding. Dat resulteerde niet alleen in een stabieler (mentaal) leven, maar ook in mooie sportieve successen. Zo bereikte de Australiër vorig jaar nog de finale van… Wimbledon.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws