Home » Grand Slam » Australian Open » Kyrgios overleeft thriller van 4,5 uur en treft nu Nadal

Kyrgios overleeft thriller van 4,5 uur en treft nu Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nick Kyrgios (ATP-26) heeft zich in een marathonpartij tegen Karen Khachanov (ATP-17) naar de achtste finale op de Australian Open geknokt. Daarin wacht een clash met nummer één Rafael Nadal (ATP-1).

In de derde ronde stond er een interessant duel op het programma tussen thuisspeler Kyrgios en de Russische outsider Khachanov. Kyrgios nam de beste start met 6-2 en pakte daarna de tweede set in een tiebreak.

Met twee sets voorsprong leek de Australiër op weg naar een gemakkelijke zege maar Khachanov gaf niet op. De Rus vocht terug, redde een aantal matchballen en won de derde en vierde set telkens in een spannende tiebreak.

In de beslissende vijfde set bleven de twee spelers aan elkaar gewaagd en moest een supertiebreak de beslissing brengen. In die tiebreak trok Kyrgios het laken met 10-8 naar zich toe.

Na vier uur en 26 minuten kon de Australiër, in zijn langste match ooit, zijn handen in de lucht steken. Hij reageerde heel opgelucht op zijn zege: “Dit was gek en episch. Ik vind geen woorden om te beschrijven hoe ik me nu voel. Het is emotioneel. Dit is een van de beste zeges van mijn carrière. Mijn benen voelen nu allebei als 40 kilogram. Ik was het mentaal een beetje aan het verliezen. Het was niet gemakkelijk om de derde en vierde set te verliezen en om matchpunten te missen.”

Nu volgt er voor Kyrgios een duel met nummer één Nadal die zijn landgenoot Pablo Carreno Busta (ATP-30) in drie sets gemakkelijk opzijzette. Kyrgios blikte al vooruit op de clash: “Nadal is een geweldige speler, de beste speler aller tijden. Ik ga alles doen dat ik kan en hopelijk zal het genoeg zijn.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS