Home » Geen categorie » Kyrgios pakt eerste ATP-titel in Marseille

Kyrgios pakt eerste ATP-titel in Marseille

Nick Kyrgios (ATP-41) heeft zijn eerste ATP-titel weten te bemachtigen. In de finale van het ATP-toernooi van Marseille versloeg de 20-jarige Australiër Marin Cilic (ATP-12).

Kyrgios wordt al een tijdje getipt als de coming man van het herentennis. Het Australische enfant terrible lijkt die naam nu stilaan waar te gaan maken. In het Franse Marseille speelde Kyrgios een quasi foutloos toernooi. Hij verloor geen enkele set en behield zijn opslag in maar liefst 47 games.

Op weg naar de finale versloeg Kyrgios onder meer Richard Gasquet (ATP-10) en Tomas Berdych (ATP-8). Hij wordt een van de eerste spelers, jonger dan 21 jaar die in opeenvolgende wedstrijden twee top tien-tennissers verslaat. Juan Martin del Potro (ATP-1041) deed hem dit voor op de US Open in 2009. Hij klopte toen zowel Rafael Nadal (ATP-5) als Roger Federer (ATP-3).

In de finale kwam Kyrgios tegenover Marin Cilic te staan. De twee keken elkaar reeds één keer eerder in de ogen. Op het gravel van Roland Garros in 2013 won Cilic gemakkelijk in drie sets. Dit keer kwam de Kroaat echter meteen onder druk te staan en zag Kyrgios een 3-1 voorsprong nemen. Na een tweede break kon Kyrgios de eerste set dan simpelweg uitserveren.

De tweede set was een stuk spannender. Cilic kreeg een breakpunt maar kon dit niet verzilveren. De twee heren hielden gelijke tred tot 6-6. Kyrgios wist een mini-break te forceren en zette met zijn 17e ace de eindstand op het bord. Na amper 85 minuten was de wedstrijd beslist, 6-2 7-6(3).