Home » ATP » Kyrgios spreekt zich uit over polemiek tussen Monfils en Auger-Aliassime op Laver Cup

Kyrgios spreekt zich uit over polemiek tussen Monfils en Auger-Aliassime op Laver Cup

Kyrgios spreekt zich uit over polemiek tussen Monfils en Auger-Aliassime op Laver Cup

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

We weten intussen dat Team World de Laver Cup heeft gewonnen, maar één incident in het bijzonder trok onze aandacht. Het ging over een akkefietje tussen Felix Auger-Aliassime (ATP-14) en Gaël Monfils (ATP-142).

Op de eerste dag van de Laver Cup, die plaatsvond in het Canadese Vancouver, ontstond er onenigheid tussen Monfils en Auger-Aliassime.

Het formaat van de Laver Cup is een combinatie van serieus tennis en demonstratie, en het was voor de Canadees Auger-Aliassime niet geheel duidelijk hoe hij de strijd moest opvatten.

(lees verder onder de afbeelding)

Gael Monfils op de Laver Cup – Getty Images

Hij ergerde zich aan het gedrag van Monfils, die gekend staat om zijn speels karakter op het tennisveld.

“Spelen we volgens ATP-regels of is het een demonstratiepartij?”, vroeg de echtgenoot van Elina Svitolina (WTA-24) aan de umpire.

De scheidsrechter praatte met Monfils, maar de 23-jarige Auger-Aliassime ging verhaal halen bij Monfils. De twee begonnen te discussiëren – in het Frans – waardoor John McEnroe, kapitein van team World, niet alles kon verstaan.

Auger-Aliassime kende de laatste maanden een moeilijke periode met tegenvallende resultaten. Gecombineerd met het feit dat hij voor zijn thuispubliek speelde, kan dit zijn reactie mogelijk verklaren.

Uiteindelijk won de Canadees de wedstrijd met 6-4 en 6-3. Monfils bromde tijdens de kantwissels nog even: “Ik werd gebeld en toen werd er gezegd: kom lekker spelen en plezier maken op de Laver Cup, hoe serieus moet ik dit opvatten? Ik beschouw dit niet als een toernooi, maar als lol hebben.”

Ook op X (het vroegere Twitter) wou Monfils nog even verduidelijken wat de Laver Cup voor hem betekent.

(lees verder onder de post op X)

“Contrast in spelers en speelstijl”

Nick Kyrgios (ATP-472), die dit jaar nog bijna niet heeft gespeeld wegens blessures, gaf zijn mening over de situatie.

“Ik ben bij FAA (Felix Auger-Aliassime, n.v.d.r.) geweest, hij is een van de meest professionele spelers ooit, ik herinner me dat hij een jaar aan de zijlijn aantekeningen maakte, en dan heb je La monf (bijnaam van Monfils, n.v.d.r.)….. entertainer … episch.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws