Home » Geen categorie » Kyrgios: “Therapie met psycholoog was goed”

Kyrgios: “Therapie met psycholoog was goed”

Kyrgios: “Therapie met psycholoog was goed”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nick Kyrgios (ATP-13) heeft met Australia’s Fox Sports gesproken over het voorbije seizoen. Hij is tevreden over 2016 en kijkt met vertrouwen uit naar het komende tennisjaar.

Tennisbelofte Kyrgios won drie titels in 2016 en klom op de ATP-ranking van 30 naar 13. De 21-jarige Australiër beoordeelt zijn seizoen positief: “Ik deed een heleboel toffe dingen. Ik bracht Australië terug in de wereldgroep van de Davis Cup en won een aantal titels. Het was dus een goed jaar!”

Zijn resultaten stonden echter vaak in de schaduw van verschillende conflicten en extrasportieve problemen. Op het einde van het seizoen werd hij zelfs acht weken verbannen van de tennisvelden omwille van onsportief gedrag.

Kyrgios kon zijn straf terugbrengen tot drie weken omdat hij een sportpsycholoog consulteerde. De Australiër is tevreden over deze therapie: “Ik heb dit gedaan en dat was echt goed. Een beetje ontspannen, ook meer tijd spenderen met mijn familie en vriendin. Het gaf me ook tijd om goed alles te overdenken en te analyseren. Het heeft me klaargestoomd voor 2017!”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws