Home » ATP » Kyrgios verzamelt 15 000 euro aan boetes op één dag

Kyrgios verzamelt 15 000 euro aan boetes op één dag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Afgelopen week bakte Nick Kyrgios (ATP-39) het opnieuw erg bruin op het ATP-toernooi van Queens (Groot-Brittannië, ATP 500).

De Australiër liet zich eerst van zijn minst sportieve kant zien tegen Roberto Carballes Baena (ATP-72), een ronde later mocht ook Felix Auger-Aliassime (ATP-21) eraan geloven. Twee wedstrijden die door overvloedige regenval op één dag moesten worden afgewerkt en Kyrgios nu een totaal van 15 000 euro aan boetes opleveren.

De eerste boete bedraagt 2 000 euro voor onsportief gedrag tegenover Carballes Baena, daarnaast volgt nog 4 000 euro voor het wegsmijten van een racket uit het stadion en ball abuse. Tegen de Canadese NextGen Auger-Aliassime volgt dan nog eens 9 000 euro om dezelfde reden.

Kyrgios zelf ligt er alvast niet wakker van: “Het kan me niets schelen, als ze me willen beboeten daarvoor, doen ze maar”, liet hij optekenen.

Geen vrienden

Voor Auger-Aliassime, die de wedstrijd uiteindelijk won, was het moeilijk om geconcentreerd te blijven. “Maar het is me gelukt”, liet hij na afloop weten. “Kyrgios is erg atypisch en hij ging erg ver tegen mij, zoiets maakt het natuurlijk niet makkelijk. Hij is een goede speler, maar ik denk niet dat ik met iemand als hij ooit vrienden zou kunnen worden. Ik heb een totaal andere persoonlijkheid.”

Felix Auger-Aliassime - © Philippe Buissin (Imagellan)
Felix Auger-Aliassime – © Philippe Buissin (Imagellan)

De finale haalde de Canadees uiteindelijk niet. Die wordt beslecht tussen Feliciano Lopez (ATP-113) en Gilles Simon (ATP-38).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden