Home » Geen categorie » Kyrgios voorwaardelijk gestraft

Kyrgios voorwaardelijk gestraft

Kyrgios voorwaardelijk gestraft

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Opschudding in het tenniswereldje toen Nick Kyrgios (ATP-37) Stanislas Wawrinka (ATP-5) enkele onaardige dingen naar het hoofd slingerde. Zoals verwacht, krijgt de zaak een staartje.

In de tweede ronde van de ATP World Tour Masters 1000 Canada in Montréal twee weken terug, stonden Nick Kyrgios en Stanislas Wawrinka tegenover elkaar. De Zwitser won de eerste set na een tiebreak, terwijl de tweede set naar Kyrgios ging. Wawrinka gaf met hevige rugpijn op aan het begin van de derde set en verleende de Australiër zo een vrijgeleide naar de derde ronde.

Toch was het niet het wonderlijke tennisspel van beide heren dat deze wedstrijd tot wereldnieuws maakte. Wel het totaal ongepaste gedrag van Kyrgios. De Australische bad boy ging zijn boekje te buiten door de Zwitser toe te roepen dat Thanasi Kokkinakis (ATP-70) nog seks zou gehad hebben met Donna Vekic (WTA-129), Wawrinka’s huidige vriendin. Dit venijnige shot van Kyrgios trof Wawrinka duidelijk recht in het hart. Niet veel later staakte hij de partij.

De toernooidirectie sanctioneerde Kyrgios al met een boete van 11 000 euro, nu draagt ook de ATP haar steentje bij. De Internationale Tennisfederatie verbiedt Kyrgios 28 dagen te tennissen en legt hem een boete op van 22 000 euro als hij de komende zes maanden nogmaals buiten de lijntjes kleurt. Kyrgios mag, gezien de ophef die zijn uitlatingen veroorzaakt hebben, best tevreden zijn met het voorwaardelijke karakter van zijn straf. De Australiër heeft zich inmiddels verontschuldigd, al zit Wawrinka naar eigen zeggen nog steeds te wachten op persoonlijke excuses.

Vekic zelf is erg teleurgesteld in het gedrag van Kyrgios en vindt het een blamage voor de sport. Verder wil ze zich, hoe moeilijk het ook is, enkel concentreren op het tennis en haar volgende matchen. Ook Kokkinakis was niet opgezet met de ontboezemingen van zijn landgenoot. “Als je een probleem hebt, moet je dat onder vier ogen bespreken en niet op deze manier te grabbel gooien”, vindt hij.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws