Home » Grand Slam » US Open » Laatste Belg op US Open in halve finale na brilscore

Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF-3) speelde donderdagavond tegen de Nederlander Maikel Scheffers (ITF-7) voor een plaats in de halve finale op de US Open Wheelchair Tennis Competition in New York.

Vannacht worden niet alleen de halve finales bij de dames gespeeld, maar vandaag gingen ook de rolstoeltennissers met hun competitie van start. Daarbij kwam onze landgenoot Gérard reeds in actie. Gisterenavond werd de loting gehouden en kwam de Belg als derde uit de pot. In zijn kwartfinale moest hij tegen de Nederlander Scheffers. Vorige week moest de Nederlander op het toernooi van St. Louis nog opgeven door een voedselvergiftiging en belandde hij enige dagen in het ziekenhuis.

Vandaag had de Belgische rolstoeltennisser totaal geen medelijden met Scheffers en hij gunde hem zelfs geen enkel punt en na veertig minuten was de wedstrijd afgelopen.

In de halve finale speelt Gérard tegen zijn dubbelpartner, Shingo Kunieda (ITF-1). De Japanner won zijn wedstrijd met 6-1 en 6-3 tegen de Brit Gordon Reid (ITF-5). Tegen de nummer één van de wereld kon Gérard nog nooit winnen en wordt het dus een moeilijke opdracht. De Japanner kan in New York zijn twintigste Grand Slam titel binnenrijven, maar hopelijk kan de rolstoeltenniser uit Limelette hier een stokje voor steken.

In de halve finale van het dubbelspel moeten Gérard en Kunieda het vrijdag opnemen tegen het Franse duo Michael Jeremiasz (ITF-13) en Nicolas Peifer (ITF-4).

Je kan de wedstrijden van onze landgenoot volgen via de live score op de officiële website van de US Open – www.usopen.org