Home » WTA » Comeback Andreescu opnieuw uitgesteld

Comeback Andreescu opnieuw uitgesteld

Comeback Andreescu opnieuw uitgesteld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De langverwachte comeback van Bianca Andreescu (WTA-8) komt er deze week opnieuw niet. De Canadese speelde vanaf morgen normaal de Grampians Trophy, het voorbereidingstoernooi voor speelsters die in harde quarantaine moesten, maar heeft zich teruggetrokken. De bedoeling is wel dat ze volgende week start op de Australian Open.

Andreescu kwam voor het laatst in actie op de WTA Championships, in oktober 2019. Daar sukkelde ze al met een knieblessure, die uiteindelijk leidde tot een operatie vorig jaar. De Canadese plande in 2020 al een aantal keer haar comeback, maar gaf op het laatste nippertje telkens forfait.

Begin dit jaar reisde Andreescu vanuit Abu Dhabi naar Melbourne, maar haar coach Sylvain Bruneau testte na de vlucht positief op het coronavirus. Daardoor moesten 23 spelers van diezelfde vlucht twee weken in harde quarantaine, waarbij ze zelfs hun kamer niet mochten verlaten. Bruneau excuseerde zich wel voor het ongemak.

Omdat er veel commotie was bij de speelsters over die harde isolatie, organiseerde de WTA een extra voorbereidingstoernooi voor hen, de Grampians Trophy. Daar kwam Andreescu normaal deze week opnieuw in actie, maar de Canadese heeft zich nu teruggetrokken. Ze wil zich naar eigen zeggen focussen op de Australian Open.

“Na deze laatste twee weken in quarantaine, voelt het zo goed om eindelijk terug op het terrein te staan”, aldus de voormalige US Open-winnares. “Na overleg met mijn team hebben we besloten om extra trainingen in te lassen met het oog op de Australian Open en dus de Grampians Trophy te missen. Ik bedank Tennis Australia en de WTA voor hun harde werk.”

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws