Home » European Open » Lastige loting voor Belgen op European Open, topaffiches in eerste ronde

Lastige loting voor Belgen op European Open, topaffiches in eerste ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De loting van de European Open (ATP 250, België) is achter de rug. In totaal zullen vanaf zondag acht Belgen in actie komen.

Een dag voor de start van de European Open is de loting voor het toernooi in Antwerpen bekendgemaakt in aanwezigheid van de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris (ATP-31). Zevende reekshoofd Harris zal in zijn eerste partij geen steun krijgen van de Belgische fans want hij treedt aan tegen de Belgische wildcard Zizou Bergs (ATP-188), de enige landgenoot die rechtstreeks op de hoofdtabel in het enkeltoernooi staat. Dit wordt in zekere zin ook een Belgisch duel aangezien Harris gecoacht wordt door Xavier Malisse.

Harris kijkt ernaar uit om tegen het jonge Limburgse talent te spelen: ““Het is een uitdaging om onmiddellijk uit te komen tegen iemand uit de streek hier.” Toernooidirecteur Dick Norman verwacht “direct een mooi duel” tussen Harris en Bergs en denkt dat er nog interessante partijen zullen zijn: “Ik verwacht nog meer spektakel in de eerste ronde, want we hebben toch enkele topspelers kunnen strikken voor deze zesde editie van de European Open.”

(lees verder onder de tweet)

Naast het duel tussen Harris en Bergs staan er in de eerste ronde van het enkelspel inderdaad nog enkele topaffiches op het programma. Zo speelt ex-nummer één en ex-European Openwinnaar Andy Murray (ATP-121) op dinsdag tegen de Amerikaanse outsider Frances Tiafoe (ATP-49). De winnaar van dit duel treft in de tweede ronde tweede reekshoofd en voormalig European Openfinalist Diego Schwartzman (ATP-15).

(lees verder onder de tweet)

Richard Gasquet (ATP-81), de eerste winnaar van de European Open, treft maandagavond in de eerste ronde achtste reekshoofd Dusan Lajovic (ATP-31). Noorderbuur en verrassing op de US Open Botic Van de Zandschulp (ATP-66) moet in zijn openingsronde in de laatste partij op maandag aan de bak tegen het jonge Australische talent Alexei Popyrin (ATP-71).

(lees verder onder de tweets)

In het dubbeltoernooi zijn Sander Gillé (ATP D-37) en Joran Vliegen (ATP D-36) het vierde reekshoofd. Het succesvolle team zal het in de eerste ronde opnemen tegen het Argentijns-Spaanse duo Frederico Delbonis (ATP D-176) en David Vega Hernandez (ATP D-102).

(lees verder onder de tweet)

Ruben Bemelmans (ATP D-215) en Kimmer Coppejans (ATP D-327) spelen in het dubbelspel als wildcard en krijgen in de eerste ronde een zware opgave tegen tweede reekshoofden Nicolas Mahut (ATP D-5) en Fabrice Martin (ATP D-39). Verrassende wildcard Xavier Malisse (Geen Ranking) speelt in het dubbeltoernooi samen met zijn pupil Harris (ATP D-226) tegen Romain Arneodo (ATP D-93) en Matt Reid (ATP D-87).

Xavier Malisse - © mirsasha (Flickr)
Xavier Malisse – © mirsasha (Flickr)

In de kwalificaties spelen twee Belgische wildcards zondag hun openingsronde. Antwerpenaar en sterkhouder in het laatste Davis Cupduel Michaël Geerts (ATP-295) aan de bak tegen topreekshoofd en jong talent Jenson Brooksby (ATP-79). Gauthier Onclin (ATP-524) die in een  voorbereidingstoernooi  een wildcard voor de kwalificaties won, gaat zijn beste tennis moeten bovenhalen tegen vierde reekshoofd Andreas Seppi (ATP-93). Zondag speelt Onclin op Centre Court om 12 uur, terwijl Geerts in de vierde partij op Centre Court in actie komt.

In de kwalificaties kijken we op zondag tenslotte ook uit naar de prestatie van het 18-jarige Deense talent Holger Rune tegen de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-100). De Spaanse veteraan Fernando Verdasco (ATP-137) speelt in zijn openingsronde in de kwalificaties tegen de Amerikaan Brandon Nakashima (ATP-83).

Gauthier Onclin en Dick Norman - © European Open
Gauthier Onclin en Dick Norman – © European Open

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS