Home » Xtra » Laurence Courtois: “Ik ben nog steeds verzot op tennis”

Laurence Courtois: “Ik ben nog steeds verzot op tennis”

Laurence Courtois: “Ik ben nog steeds verzot op tennis”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Laurence Courtois (37) ademt tennis én ambitie. Het gewezen nummer 32 van de wereld in het dubbelspel startte twee jaar geleden met Tennisdream, een project ter ondersteuning van jonge talenten, en opende afgelopen week haar eigen tennisschool. Tennisplaza België zocht de gewezen topspeelster op om een balletje te slaan op het domein van De Merel in Brecht.

Waarom Tennisschool De Merel in Brecht?
“Ik ben al een tijdje verankerd met Domein De Merel omdat het vlakbij Sint-Job-In-‘t-Goor ligt, waar ik woon. TC De Merel is ook een bijzonder familiale en sfeervolle club met veel potentieel.”

Broedde je al lang op het idee om een eigen tennisschool te beginnen?
“Ik ben nog steeds verzot op tennis. Ik heb onlangs mijn diploma Trainer A gehaald en wil mijn kennis, ervaring en enthousiasme via zo veel mogelijk kanalen verspreiden. Het geeft mij ook heel wat voldoening om kinderen iets bij te leren en ze vooruitgang te zien boeken. De tennisschool is een eerste stap binnen mijn droom om TC De Merel verder uit te bouwen.”

Met je tennisschool treed je in de voetsporen van Justine Henin en Kim Clijsters. Waarin onderscheid jij je van hen en andere tennisscholen?
“Ikzelf zal heel actief op het terrein aanwezig zijn. Daarnaast streef ik naar een beter evenwicht tussen commerciële en sportieve doeleinden én zullen we ons met de school en opleiding enkel bezighouden met Belgische spelers. We zullen ook een meerwaarde proberen te bieden aan talentontwikkeling van vier tot twaalfjarigen op voorwaarde dat er een indoor tennishal komt.”

Er zijn enkel buitenvelden?
“TC De Merel heeft zes gravelvelden buiten en dringend behoefte aan een indoor tennishal zodat de leden er altijd terecht kunnen, in de zomer én in de winter.”

Welke doelgroep heb je voor ogen met de tennisschool?
“Ik wil uiteraard aan alle doelgroepen aangepaste programma’s aanbieden, maar het is ook belangrijk dat de jeugdwerking op korte termijn sterk uitgebreid wordt. Momenteel telt de club vooral leden tussen de 35 en 60 jaar. De jeugd van vandaag is de toekomst van de club. Door middel van pré-tennis (tennis voor kinderen van 4 tot 5 jaar, nvdr.) kunnen we eigen instroom verzekeren. Het concept van VTV-kidstennis biedt een degelijke houvast voor de tennisschool om de jeugdwerking aan te pakken. Ikzelf zal ook vooral op het terrein staan met de jeugd, kinderen van 4 tot 16 jaar.”

Heb je ook toekomstplannen met de TC De Merel?
“Jazeker. We zijn volop in gesprek met de gemeente Brecht om een indoor accommodatie uit te kunnen bouwen met vier overdekte tennisterreinen, een doucheruimte, toilet, cafetaria, vergaderruimte en dergelijke meer. Anderzijds zal er naast de realisatie van het vastgoed een professionalisering van de bestaande tennisclub moeten komen. Het ledenaantal moet omhoog door een uitbreiding van het tennislessenpakket en het uitbreiden van de activiteitenkalender van de tennisclub. De Tennisschool en de VZW Tennisclub De Merel hebben ambitie genoeg. We hebben een visie. Een visie met ballen!” (lacht)

Hoe slaag je erin om al je projecten te blijven combineren met je gezinsleven?
“Ik heb de luxe om zelf mijn workload te bepalen. Soms wordt het inderdaad wat veel, maar dat is mijn eigen keuze. Het is ook belangrijk om de juiste prioriteiten te stellen en “nee” te durven zeggen. Ik combineer mijn werk en gezinsleven door vooral proactief te plannen en te organiseren en mijn man kan, op de momenten dat het nodig is, inspringen in het huishouden. Af en toe rustmomenten inbouwen, dat is ook belangrijk. Tenslotte ben ik iemand die van nature uit gewoon is dat er hard moet gewerkt worden om iets te bereiken.”

[notice]Meer informatie over Tennisschool De Merel vindt u op www.tsdemerel.be.[/notice]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws