Home » Rising Stars Tennis Tour » Laurens Verboven naar dubbelfinale in Nieuwpoort

Laurens Verboven naar dubbelfinale in Nieuwpoort

Laurens Verboven naar dubbelfinale in Nieuwpoort

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Laurens Verboven heeft zich samen met zijn Australische dubbelpartner geplaatst voor de dubbelfinale in Nieuwpoort. Het duo klopte in de halve finale de Belgen Jonas Merckx en Michaël Geerts.

Verboven speelt in Nieuwpoort nog maar zijn tweede Futurestoernooi uit zijn carrière. In het enkelspel verloor de 18-jarige Verboven van de één jaar oudere Clément Geens na een driesetter. In het dubbelspel heeft de Limburger meer succes. Samen met de Australiër Dayne Kelly plaatst hij zich voor de eerste keer voor een dubbelfinale op het internationale circuit.

De partij tegen Merckx en Geerts werd gisterenavond aangevat, maar moest vanwege de duisternis stilgelegd worden bij 3-3. Vandaag werd het duel hervat. Het Belgisch duo won drie spellen op rij en won zo de eerste set met 6-3. Verboven en Kelly vochten terug en wonnen op hun beurt de tweede set met 6-3. In de beslissende set waren Verboven en Kelly net iets sterker en haalden ze het met 10-6.

Verboven en Kelly spelen morgen de finale tegen twee andere Belgen, Clément Geens en Omar Salman.  Zij klopten gisteren James Junior Storme en Xavier Malisse met 6-7 (2) 6-4 10-3.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws