Home » ATP » Laver Cup krijgt eindelijk erkenning van ATP

Laver Cup krijgt eindelijk erkenning van ATP

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na jarenlang naast elkaar geleefd te hebben, zochten de ATP en de Laver Cup eindelijk toenadering. Beide partijen ondertekenden vandaag een akkoord waarbij de Laver Cup een officieel onderdeel van de ATP-kalender wordt.

De Laver Cup, uiteraard genoemd naar de legendarische Australische tennisser Rod Laver, is een driedaags mannentornooi waarbij twee ploegen het tegen elkaar opnemen. Team Europe, bestaande uit zes Europese tennissers en Team World, met zes niet-Europese mannen kruisen de degens, beide onder leiding van een voormalig toptennisser. Björn Borg schreef de voorbije twee edities met Team Europe op zijn naam. Eeuwige rivaal John McEnroe moest met zijn World Team tweemaal het onderspit delven.

Tony Godsick, voorzitter van de Laver Cup is zeer opgetogen met de overeenkomst. “We hebben de Laver Cup in het leven geroepen om de beste spelers van het verleden, heden én de toekomst te vieren. Bovendien willen we de interesse voor tennis laten groeien, een partnerschap met de ATP laat ons deze missie verderzetten en een nog groter publiek bereiken.”

Passie

Ook Chris Kermode, voorzitter van de ATP is enthousiast. “Op zeer korte tijd heeft de Laver Cup een enorme bende fans op de been gebracht. De passie van zowel spelers als toeschouwers was geweldig om zien. Zowel Praag in 2017 als Chicago in 2018 waren helemaal uitverkocht.”

Roger Federer (ATP-3) tot slot is ook opgetogen.  “Nu ik dichter bij het einde van mijn carrière kom, is het fantastisch te zien dat de Laver Cup deel gaat uitmaken van het circuit waar ik meer dan twintig jaar van mijn leven aan gewijd heb. Dit akkoord is een prachtig voorbeeld van hoe het tennis mensen kan verenigen en de sport die we allemaal zo beminnen kan promoten.”

De derde editie van de Laver Cup vindt plaats van 20 tot en met 22 september 2019, in Genève. Rafael Nadal (ATP-2) en Federer tekenden reeds present.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden