Home » Geen categorie » Laver Cup pakt uit met indrukwekkende affiche

Laver Cup pakt uit met indrukwekkende affiche

Laver Cup pakt uit met indrukwekkende affiche

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In september 2017 is de O2 Arena in het Tsjechische Praag het decor voor de eerste editie van de Laver Cup, een strijd tussen Europese toptennissers en tennistoppers uit de rest van de wereld. Op woensdag maakte de organisatie van dit nieuwe tennisconcept de eerste namen van het toernooi bekend.

Van 22 tot 24 september 2017 zal op de Laver Cup een Europees team tennissen tegen een team met de “De rest van de wereld”. In dit nieuwe concept, geïnspireerd op de Ryders’ Cup in het golf, worden er drie dagen lang enkelmatchen en dubbelmatchen gespeeld tussen twee teams van zes topspelers. Het toernooi zal elk jaar georganiseerd worden, behalve in een olympisch jaar. Elke dag zullen er drie enkelmatchen en één dubbelpartij op het programma staan.

De eerste namen van het toernooi zijn alvast veelbelovend. Roger Federer (ATP-4) en Rafael Nadal (ATP-5) zijn de sterren van het Europese team en zullen samen met elkaar dubbelen. De Australische tennislegende Rod Laver selecteerde de voormalige tenniskampioenen Bjorn Borg en John Mc Enroe als de twee teamkapiteins van “Europa” en “De rest van de wereld”. De andere spelers zullen hun plaats op de Laver Cup moeten afdwingen door sterke prestaties op ATP-toernooien en rankings.

De vijf tennislegendes, Federer, Nadal, Borg, Mc Enroe en Laver, namen op de persvoorstelling in Manhattan ook de tijd voor een legendarische selfie. De vijf coryfeeën hebben samen maar liefst zestig grandslamtitels op hun palmares.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws