Home » ATP » Leconte: “Nadal is als een Formule 1 racing team”

Leconte: “Nadal is als een Formule 1 racing team”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De flamboyante ATP Champions Tour-ster Henri Leconte heeft in een recent interview alleen maar lovende woorden voor Rafael Nadal.

In een babbel met Stats Perform vertelt Leconte, die in 1988 de finale van Roland Garros bereikte, dat hij zwaar onder de indruk is van de prestaties van Nadal. “Twaalf Grand Slams in vijftien jaar, je zou denken dat zoiets onmogelijk is, mensen verklaren je gek als je hen dat vertelt”, opent de 56-jarige Fransman.

“Het is verbazingwekkend hoe hij continu evolueert, zijn spel heeft aangepast en beter is geworden. Ik vergelijk hem graag met een Formule 1 racing team dat elk jaar een nieuwe wagen bouwt. Nadal komt elk jaar met een nieuwe manier van spelen, hij past zich aan. Dat hij zo vaak Roland Garros kan winnen, heeft alles te maken met het feit dat hij in staat is elk jaar beter te worden.”

Nadal wordt vaak geroemd om zijn mentaliteit, iets wat Leconte onderschrijft. “Op mentaal vlak is hij buitenaards, ik zou niet eens één set op zijn manier kunnen spelen. In mijn tijd was Sergi Bruguera een beetje zoals hem. Als ik tegen hem uitkwam op gravel, wist ik dat het voorbij was.”

“Rafa is buitengewoon en mensen beseffen niet hoe hard hij werkt”, besluit Leconte.

Rafael Nadal - © Rob Keating (Flickr)
Rafael Nadal – © Rob Keating (Flickr)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS