Home » Geen categorie » Lemmens kegelt eerste reekshoofd uit ITF-Adana

Lemmens kegelt eerste reekshoofd uit ITF-Adana

Lemmens kegelt eerste reekshoofd uit ITF-Adana

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elke Lemmens (WTA-946) heeft op het ITF-toernooi van Adana (Turkije, $ 10 000) voor een stunt van formaat gezorgd. Onder een bloedhete zon versloeg ze na een ware titanenstrijd eerste reekshoofd Ana Bogdan (WTA-295) uit Roemenië in drie sets. Zondag speelt ze de finale.

Vrijdag gaf Lemmens al aan dat ze een zware wedstrijd tegen Bogdan verwachtte. De Belgische en het aanwezige publiek werden op hun wenken benieuwd met een partij die maar liefst drie uur en twintig minuten duurde. Met 6-7 (1), 6-4 en 7-5 trok Lemmens uiteindelijk verrassend aan het langste eind.

“Het was een héél zware wedstrijd”, hijgt Lemmens na bij Tennisplaza België. “We waren helemaal aan elkaar gewaagd en daarnaast was het nog eens verschrikkelijk warm ook: 37 graden!” Lemmens, die in de derde set zelfs enkele wedstrijdpunten tegen kreeg, bleef de hele wedstrijd rustig en in haar kansen geloven. “Ik heb mijn spel gespeeld en heb mij niet laten opjagen.”

In de finale wacht nu het Bulgaarse vierde reekshoofd Julia Stamatova (WTA-598). Die had op haar beurt drie sets nodig tegen de Turkse thuisspeelster en tweede reekshoofd Basak Eraydin (WTA-326): 7-5, 3-6 en 6-2.

“Wat de vermoeidheid betreft, valt het wel mee, hoor”, klinkt Lemmens strijdvaardig. “Ik zal er staan in de finale. Hoe ik het ga aanpakken? Ik ga gewoon mijn spel spelen, net als ik dat al een hele week doe.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws