Home » Geen categorie » Lemmens pakt dubbeltitel in Adana

Lemmens pakt dubbeltitel in Adana

Lemmens pakt dubbeltitel in Adana

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elke Lemmens (WTA D-595) heeft aan de zijde van de Zweedse Anette Munozova (WTA D-751) het dubbelspel in het Turkse Adana ($ 10 000) op haar naam geschreven. In het enkelspel staat de Belgische in de halve finales.

Lemmens lijkt helemaal terug van weggeweest. Na enkele maanden van blessureleed werkte de Belgische in april al twee ITF-toernooien in Griekenland af, maar deze week bewijst de negentienjarige Lemmens pas helemaal wat ze waard is. Samen met Munozova boekte ze in Turkije succes in het dubbelspel door in de finale met 6-4 en 6-3 het Duits/Bulgaarse duo Ina Kaufinger (NR) en Lyuboslava Peruhova (NR) huiswaarts te spelen. Voor Lemmens, die samen met Munozova als tweede reekshoofd gerangschikt stond, is het de derde dubbeltitel na Sharm El Sheikh (2013) en Heraklion (2014).

Ook in het enkelspel is Lemmens nog actief. Zaterdag neemt ze het in haar halve finale op tegen eerste reekshoofd Ana Bogdan (WTA-295) uit Roemenië. “Het zal zwaar worden”, blikt Lemmens vooruit bij Tennisplaza België. “Ze staat niet voor niets op de 295e plaats van de wereldranglijst, maar ik ga knokken voor elk punt.”

Over haar niveau is de jonge Belgische alvast tevreden. “Gravel ligt mij ook beter dan andere ondergronden”, besluit ze.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws