Home » Geen categorie » Lemmens verliest bij terugkeer in Griekenland

Lemmens verliest bij terugkeer in Griekenland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elke Lemmens (WTA-969) zal haar terugkeer op het professionele circuit na vijf maanden blessureleed snel willen vergeten. Op het ITF-toernooi van Heraklion ($ 10 000) kreeg ze een double bagle te verwerken.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na vijf maanden blessureleed had Elke Lemmens bijzonder veel zin om terug op het hoogste niveau te tennissen, maar ze was ook realistisch in haar verwachtingen: “Ik zie het volledig zitten! Maar natuurlijk zijn mijn verwachtingen niet te hoog gespannen nadat ik vijf maanden geen match meer heb gespeeld”. Ook de loting was de Lommelse niet echt goed gezind. Tegen zevende reekshoofd Natela Dzalamidze (WTA-541) begon ze zeker niet als favoriete.

Dat Elke Lemmens nog ritme moest opdoen, werd ook pijnlijk duidelijk tijdens de wedstrijd. Op geen enkel moment kon ze een vuist maken en telkens wanneer ze in de wedstrijd leek te komen stootte ze op een ijzersterke Dzalamidze. Twee keer 0-6 waren dan ook de zware eindcijfers.

Later deze week komt Elke Lemmens ook nog in actie in het dubbelspel. Aan de zijde van Magali Kempen is ze als tweede reekshoofd vrij in de eerste ronde. Landgenote Hélène Scholsen moest aan de zijde van de Wit-Russische Darya Shulzhanok wel door de eerste ronde geraken. Tegen een Servisch-Grieks duo verloren ze nog de eerste set met 3-6, maar herstelden ze zich met 6-4 in de tweede. Ook in de super-tiebreak was het het duo Scholsen-Shulzhanok die aan het langste eind trokken: 10-8. Ook Catherine Chantraine komt nog in actie in Griekenland.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER