Home » Geen categorie » Lemmens verliest bij terugkeer in Griekenland

Lemmens verliest bij terugkeer in Griekenland

Lemmens verliest bij terugkeer in Griekenland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elke Lemmens (WTA-969) zal haar terugkeer op het professionele circuit na vijf maanden blessureleed snel willen vergeten. Op het ITF-toernooi van Heraklion ($ 10 000) kreeg ze een double bagle te verwerken.

Na vijf maanden blessureleed had Elke Lemmens bijzonder veel zin om terug op het hoogste niveau te tennissen, maar ze was ook realistisch in haar verwachtingen: “Ik zie het volledig zitten! Maar natuurlijk zijn mijn verwachtingen niet te hoog gespannen nadat ik vijf maanden geen match meer heb gespeeld”. Ook de loting was de Lommelse niet echt goed gezind. Tegen zevende reekshoofd Natela Dzalamidze (WTA-541) begon ze zeker niet als favoriete.

Dat Elke Lemmens nog ritme moest opdoen, werd ook pijnlijk duidelijk tijdens de wedstrijd. Op geen enkel moment kon ze een vuist maken en telkens wanneer ze in de wedstrijd leek te komen stootte ze op een ijzersterke Dzalamidze. Twee keer 0-6 waren dan ook de zware eindcijfers.

Later deze week komt Elke Lemmens ook nog in actie in het dubbelspel. Aan de zijde van Magali Kempen is ze als tweede reekshoofd vrij in de eerste ronde. Landgenote Hélène Scholsen moest aan de zijde van de Wit-Russische Darya Shulzhanok wel door de eerste ronde geraken. Tegen een Servisch-Grieks duo verloren ze nog de eerste set met 3-6, maar herstelden ze zich met 6-4 in de tweede. Ook in de super-tiebreak was het het duo Scholsen-Shulzhanok die aan het langste eind trokken: 10-8. Ook Catherine Chantraine komt nog in actie in Griekenland.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws