Home » Break » Leuke tennisgerelateerde uitstapjes en reizen in Europa

Leuke tennisgerelateerde uitstapjes en reizen in Europa

Leuke tennisgerelateerde uitstapjes en reizen in Europa

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elk jaar gaan tijdens de zomermaanden heel veel Belgen op reis naar één of andere reisbestemming binnen of buiten Europa. Logisch, iedereen wil er wel eens tussenuit en wil misschien ook wel eens genieten van mooi weer, lekker eten, even niets doen… Meestal kiezen mensen voor een strandvakantie of voor een citytrip.

Allemaal zeer leuk, maar weet je wat nog leuker zou zijn? Als je jouw vakantie kunt combineren met datgene wat je het liefste doet. Neem nu bijvoorbeeld iemand die graag tennis speelt. Hoe leuk zou het zijn om een reis te kunnen combineren met bijwonen van een tenniswedstrijd? Wel, daarom zochten wij enkele leuke reisbestemmingen waar elke tennisliefhebber ongetwijfeld wel eens naar toe zou willen gaan.

Londen: Wimbledon

De hoofdstad van zowel Engeland als het Verenigd Koninkrijk is jaarlijks goed voor miljoenen toeristen die de stad komen bezoeken. Londen is terecht één van de meest populaire steden voor een citytrip omdat er gewoon weg enorm veel te doen en veel te bezoeken valt.

Maar als tennisliefhebber is Londen zeker en vast ook een aanrader, want in de Londense buitenwijk Wimbledon wordt jaarlijks The Wimbledon Championships georganiseerd, ook wel bekend als Wimbledon. Een leuk weetje over Wimbledon is dat dit het oudste tennistoernooi ter wereld is en bovendien ook een grandslamtoernooi is. Bovendien wordt Wimbledon beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld en is het uniek omdat alle wedstrijden gespeeld worden op gras. Zeker en vast een bezoekje waard dus!

Portugal: Estoril

Al langere tijd is Portugal een erg populaire vakantiebestemming. Het mooie weer, het lekkere eten, de prachtige historische steden… zijn allemaal redenen waarom je zeker en vast eens een reis naar Portugal moet inplannen. Een rondreis door Portugal is bijvoorbeeld de ideale manier om het land te verkennen en alle verschillende steden te ontdekken. Porto en Lissabon zijn zeker en vast aanraders, maar er zijn ook nog andere plekken zoals Cascais of Estoril.

In Estoril wordt er jaarlijks een prestigieus internationaal tennistoernooi georganiseerd voor zowel mannen als vrouwen. Niet op het niveau van een grandslamtoernooi, maar wel aangenaam om eens te bezoeken.

Parijs: Roland Garros

De stad van de liefde, de lichtstad… Parijs heeft verschillende bijnamen die aantonen dat Parijs echt wel een top bestemming is voor een citytrip. Helemaal niet ver van België (een uurtje met TGV) en er is zoveel te doen en te zien. De Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, Notre-Dame, Louvre, Champs-Elysées, Versailles, Sacré-Cœur, Montmartre, Moulin Rouge, Jardin du Luxembourg, Disneyland Parijs, Centre Pompidou… Kortom, een dag in Parijs geraakt sowieso snel gevuld. Maar ook tennisliefhebbers is er zeker en vast iets te doen: Roland Garros. Het jaarlijks grandslamtoernooi wordt eind mei georganiseerd niet ver van het centrum van Parijs en is echt wel de moeite waard om eens te bezoeken.

Parijs - VinceSing (Pixabay)
Parijs – VinceSing (Pixabay)

Boek je reis goedkoper

Heb je zelf interesse in één van de bovenstaande reisbestemmingen of wil je gewoon weten hoe je jouw reis goedkoper online kunt boeken? Wel, online heb je verschillende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het gebruikmaken van een kortingscode die door verschillende reiswebsites uitgegeven worden. TagCity is een populaire Belgische website waar elke maand nieuwe exclusieve promotiecodes op verschijnen.

Of je kan natuurlijk ook je reis boeken via een cashbackwebsite zoals FamilyCard waardoor je meteen een deel van jouw aankoopbedrag als korting terug krijgt. Het enige wat je hier moet doen, is je digitale klantenkaart activeren. Nadien sturen ze je door naar de webshop van je keuze, bijvoorbeeld Booking.com. Wanneer je daar dan je hotel boekt, krijg je een mooie korting op je digitale klantenkaart.

Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws