Home » Nieuws » Lexington maakt zich op voor Serena vs. Venus Williams-klassieker

Lexington maakt zich op voor Serena vs. Venus Williams-klassieker

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zowel Serena (WTA-9) als zus Venus Williams (WTA-67) wonnen dinsdag hun eerste ronde op het WTA-toernooi van Lexington (Verenigde Staten, International). In de tweede ronde wacht hun een duel… met elkaar.

Serena had wel drie sets nodig om op gang te komen tegen haar landgenote Bernarda Pera (WTA-60): 4-6, 6-4 en 6-1. Venus had op haar beurt relatief weinig moeite met Victoria Azarenka (WTA-58): 6-3 en 6-2.

“Nu wordt het de ene Grand Slam-winnares en ex-nummer 1 van de wereld tegen de andere”, lacht Venus. “Ik heb geen gemakkelijke loting gekregen, maar eerlijk gezegd, vind ik het perfect zo. Ik heb al zo lang niet meer gespeeld, dus ik wil tegen de besten spelen. Met Serena als volgende tegenstandster komt die wens alvast uit.”

18-12

De laatste Serena vs. Venus, die samen intussen 78 lentes tellen, dateert alweer van twee jaar geleden op de US Open. Toen won de jongste van de twee zussen vlot met 6-1 en 6-2.

Normaal hadden beide dames het ook vorig jaar tegen elkaar opgenomen, maar in Rome (Italië, Premier) gaf Serena toen verstek.

Serena leidt wel nog steeds in de onderlinge confrontaties met 18-12.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER