Home » ATP » Lichte verschuivingen in top tien, status quo voor Goffin

Lichte verschuivingen in top tien, status quo voor Goffin

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De top tien van de wereld ziet er lichtjes anders uit na Roland Garros. Rafael Nadal (ATP-1) voert nog steeds de ranglijst aan en David Goffin (ATP-9) blijft steken. Bij de andere Belgen zijn er winnaars en verliezers. 

Nadal moest de titel op Roland Garros winnen om deze week nog het nummer één van de wereld te zijn. Daar slaagde hij in maar het verschil op de eerste achtervolger, Roger Federer (ATP-2), blijft miniem met slechts 100 punten. De Zwitser komt deze week in actie in Stuttgart en kan dus opnieuw de koppositie overnemen van de Spanjaard. Daarvoor moet Federer wel minstens de finale halen.

Juan Martin del Potro (ATP-4) stijgt twee posities en evenaart zijn beste ranking ooit, ruim acht jaar nadat hij daar het eerst in slaagde. Daardoor verliezen Marin Cilic (ATP-5, -1) en Grigor Dimitrov (ATP-6, -1) lichtjes terrein. Dominic Thiem (ATP-7, +1) stijgt één plaats ten koste van Kevin Anderson (ATP-8, -1). David Goffin (ATP-9) blijft op de negende plaats hangen en sluit samen met John Isner (ATP-10) de top tien af.

Diego Schwartzman (ATP-11) stijgt één plaats en staat op de rand van de top tien. Marco Cecchinato (ATP-27), de grote verrassing van het toernooi, stijgt maar liefst 47 plaatsen en is daarbij de grootste stijger uit de top 100.

De Belgen

Ruben Bemelmans (ATP-103) stijgt zeven plaatsen en schuift opnieuw dichterbij de top 100. Verlies is er voor Steve Darcis (ATP-241, -6) en Arthur De Greef (ATP-284) die 35 posities naar beneden tuimelt. Christopher Heyman (ATP-292, +5) en Yannick Mertens (ATP-340, +8) stijgen licht, terwijl de opnieuw lichtjes trainende Julien Cagnina (ATP-294, -13) en Joris De Loore (ATP-343, -4) licht terrein moeten prijsgeven.

In de dubbelrankings zakt Sander Gillé (ATP D-83, -1) lichtjes terwijl Joran Vliegen (ATP D-89, +2) lichte winst boekt. In de lagere regionen maakt Zizou Bergs (ATP D-713) een knappe sprong van 115 plaatsen.

koen

koen

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden