Home » Geen categorie » Liebens, Bovy en Zimmermann scoren op de de BNP Paribas Open in Wanfercee-Baulet

Liebens, Bovy en Zimmermann scoren op de de BNP Paribas Open in Wanfercee-Baulet

Liebens, Bovy en Zimmermann scoren op de de BNP Paribas Open in Wanfercee-Baulet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Klaartje Liebens (WTA-567), Kimberley Zimmermann (WTA-517) en Margaux Bovy (WTA-1070) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de BNP Paribas Open in Wanfercee-Baulet ($ 10 000). Drie andere landgenotes strijden donderdag om een plaatsje bij de laatste acht.

Liebens kwam als tweede reekshoofd aan de start in Wanfercee-Baulet, in de eerste ronde won ze eenvoudig met 6-1 en 6-0 van de Britse Laura Deigman (WTA-978). In de tweede ronde wachtte een Belgisch duel tegen kwalificatiespeelster Catherine Chantraine (WTA-1103), Liebens trok met 7-6(4) en 6-1 aan het langste eind.

Bovy overleefde de kwalificaties en rekende in de eerste ronde af met Victoria Smirnova (WTA-984), in een Belgisch onderonsje haalde Bovy het met 7-6(2) en 6-4. In de tweede ronde zorgde Bovy voor een stunt tegen achtste reekshoofd Dana Kreber (WTA-785), in een thriller van 2 uur en 26 minuten trok Bovy met 5-7 7-5 en 6-4 aan het langste eind. Bovy en Liebens ontmoeten elkaar in de kwartfinale.

Kimberley Zimmermann - © Richard Van Loon (tennisfoto.net)
Kimberley Zimmermann – © Richard Van Loon (tennisfoto.net)

Ook derde reekshoofd Zimmermann staat bij de laatste acht. In de eerste ronde rekende Zimmermann af met de Braziliaanse Karolayne Alexandre Da Rosa (WTA-973) met 6-3 en 6-0. In de tweede ronde was Zimmermann met 6-3 en 6-2 te sterk voor landgenote Mathilde Devits (WTA-1008). In de kwartfinale ontmoet ze de Spaanse Marta Garcia Gausi (WTA-1248) die verrassend zesde reekshoofd Magali Kempen (WTA-642) naar huis stuurde.

Donderdag strijden Helene Scholsen (WTA-565) en Michaela Boev (WTA-1245) onderling voor een ticket bij de laatste acht. Wildcard Chelseau Vanhoutte (NR) maakt ook nog kans op een plaatsje in de kwartfinale, zij ontmoet zevende reekshoofd Carla Touly (WTA-760).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws