Home » Geen categorie » Liebens en Kerfs op een drafje naar kwartfinale in Amiens

Liebens en Kerfs op een drafje naar kwartfinale in Amiens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Klaartje Liebens (WTA-590) en Deborah Kerfs (WTA-527) hebben gemakkelijk de kwartfinale bereikt op het ITF-toernooi van Amiens ($10 000, Frankrijk). De andere Belgen Marie Benoit (WTA-295), Michaela Boev (WTA-1187), Kimberley Zimmermann (WTA-736), Victoria Smirnova (WTA-1128) en Sofie Oyen (WTA-473) moesten allemaal hun koffers pakken.

Klaartje Liebens liet in haar eerste partij amper drie spelletjes liggen en ging in de tweede ronde vlot verder op haar elan. Ze ging met 6-4 en 6-1 knap voorbij vierde reekshoofd Lou Brouleau (WTA-350). In de kwartfinale wacht nu een duel met de Duitse Laura Schaeder (WTA-547) die in de eerste ronde te sterk was voor de Belgische kwalificatiespeelster Victoria Smirnova.

Deborah Kerfs volgde het goede voorbeeld van Liebens. In de eerste ronde profiteerde ze van de opgave van landgenote en zesde reekshoofd Sofie Oyen (WTA-473). Daarna maakte Kerfs met 6-3 en 6-1 komaf met de Zwitserse Chiara Grimm (WTA-1168). Bij de laatste acht komt ze tegenover de Argentijnse Tatiana Bua (WTA-1008) te staan. Bua rekende af met landgenote Michaela Boev .

Deborah Kerfs - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)
Deborah Kerfs – © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Eerste reekshoofd Marie Benoit sneuvelde verrassend al in de tweede ronde. Ze ging in drie sets onderuit tegen de Franse thuisspeelster Elixane Lechemia (WTA-685). Voor Kimberley Zimmermann was de tweede ronde ook het eindstation. Ze verloor tegen het vijfde reekshoofd.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS