Home » Geen categorie » Liebens en Mertens naar kwartfinale Fleurus

Liebens en Mertens naar kwartfinale Fleurus

Liebens en Mertens naar kwartfinale Fleurus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Klaartje Liebens (WTA-359) en Elise Mertens (WTA-271) hebben zich op het ITF-toernooi van Fleurus ($25 000) geplaatst voor de kwartfinale. Beide speelsters van de Kim Clijsters Academy wonnen van hoger gerangschikte opponentes.

Mertens haalde het in de eerste ronde van de ex-nummer 29 van de wereld Kateryna Bondarenko (WTA-541) uit Oekraïne met 6-4 5-7 6-1. In de tweede ronde stond een duel met het Russische achtste reekshoofd Irina Khromacheva (WTA-248) op het programma. Onze landgenote haalde het na een felbevochten wedstrijd met 6-3 6-7(4) 7-5.

Liebens moest in de tweede ronde aan de bak tegen de Zweedse Hilda Melander (WTA-373), die vorige week Sofie Oyen versloeg in de finale van Wanfercee-Baulet. De 19-jarige Liebens trok na een spannende wedstrijd aan het langste eind, en won met 7-5 1-6 6-4.

In de kwartfinale moet Liebens het opnemen tegen topreekshoofd Kristina Kucova (WTA-132). Mertens ontmoet de Spaanse Lucia Cervera-Vazquez (WTA-427), die tweede reekshoofd én titelvededigster Arantxa Rus (WTA-153) in de eerste ronde versloeg.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws