Home » Geen categorie » Liebens en Mertens naar kwartfinale Fleurus

Liebens en Mertens naar kwartfinale Fleurus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Klaartje Liebens (WTA-359) en Elise Mertens (WTA-271) hebben zich op het ITF-toernooi van Fleurus ($25 000) geplaatst voor de kwartfinale. Beide speelsters van de Kim Clijsters Academy wonnen van hoger gerangschikte opponentes.

Mertens haalde het in de eerste ronde van de ex-nummer 29 van de wereld Kateryna Bondarenko (WTA-541) uit Oekraïne met 6-4 5-7 6-1. In de tweede ronde stond een duel met het Russische achtste reekshoofd Irina Khromacheva (WTA-248) op het programma. Onze landgenote haalde het na een felbevochten wedstrijd met 6-3 6-7(4) 7-5.

Liebens moest in de tweede ronde aan de bak tegen de Zweedse Hilda Melander (WTA-373), die vorige week Sofie Oyen versloeg in de finale van Wanfercee-Baulet. De 19-jarige Liebens trok na een spannende wedstrijd aan het langste eind, en won met 7-5 1-6 6-4.

In de kwartfinale moet Liebens het opnemen tegen topreekshoofd Kristina Kucova (WTA-132). Mertens ontmoet de Spaanse Lucia Cervera-Vazquez (WTA-427), die tweede reekshoofd én titelvededigster Arantxa Rus (WTA-153) in de eerste ronde versloeg.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS