Home » Geen categorie » Liebens en Oyen vertegenwoordigen België in kwartfinales Wanfercee-Baulet

Liebens en Oyen vertegenwoordigen België in kwartfinales Wanfercee-Baulet

Liebens en Oyen vertegenwoordigen België in kwartfinales Wanfercee-Baulet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Slechts twee Belgen hebben de tweede ronde van het ITF-toernooi van Wanfercee-Baulet ($ 15 000) overleefd. Enkel Klaartje Liebens (WTA-360) en Sofie Oyen (WTA-943) konden hun wedstrijd winnend afsluiten en plaatsten zich dus zo voor de kwartfinales.

Nog zes Belgen bleven er over na de eerste ronde van het Belgische ITF-toernooi, maar in hun tweede partij liepen zij massaal tegen de lamp. Enkel de twee volledig Belgische partijen zagen na afloop een Belgische winnares. Zo versloeg kwalificatiespeelster Sofie Oyen Morgane Michiels (WTA-1 266), die een wildcard had gekregen van de organisatie. Hoewel Oyen nog maar 22 is, zat er toch al een leeftijdsverschil van vijf jaar tussen beide speelsters, wat natuurlijk ook voor een verschil in ervaring zorgde. Het was dan ook de meest ervaren speelster die afstevende op een solide overwinning. Met 6-2 en 6-3 plaatste Oyen zich voor de kwartfinales.

In die kwartfinales neemt Oyen het op tegen de Russische Irina Khromacheva (WTA-249). Die Khromacheva, het tweede reekshoofd, had zich geplaatst door kwalificatiespeelster Margaux Brabant (NR) zonder problemen opzij te schuiven: 1-6 en 2-6.

In het andere Belgische duel was het Klaartje Liebens die triomfeerde. In een sensationele marathonpartij herbeleefde we een old fashioned Kim Clijsters-Justine Henin-duel. Liebens, die aan de Kim Clijsters Academy traint, nam het namelijk op tegen wildcard Deborah Kerfs (WTA-645), die op haar beurt is aangesloten bij de Justine Henin Academy. Beide speelsters gunden elkaar geen definitieve afscheiding en dus was het tot op het allerlaatste moment afwachten wie uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Nadat de eerste twee sets netjes verdeeld werden in twee tiebreaks (5-7 en 8-6), maakte iedereen zich al op voor een nieuwe tiebreak in de derde set. Uiteindelijk kon Liebens daar toch nog een stokje voor steken en met 7-5 won ze uiteindelijk de partij.

De grootste verrassing in de tweede ronde kwam echter van de Zweedse Hilda Melander (WTA-343). In de tweede ronde had zij namelijk niet al te veel problemen met vierde reekshoofd Elise Mertens (WTA-272). Met 4-6 en 3-6 kegelde Malander Mertens uit het toernooi.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws