Home » Geen categorie » Liebens out in Nottingham na knappe prestatie

Liebens out in Nottingham na knappe prestatie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Klaartje Liebens (WTA-456) is na een spannende match uitgeschakeld op het ITF-toernooi van Nottingham. De 19-jarige tennisbelofte verloor in drie sets van het zesde reekshoofd Pauline Parmentier (WTA-188).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Liebens verraste in de eerste ronde van Nottingham door in 2 sets Myrtille Georges (WTA-296) te kloppen. Georges stond immers bijna 200 plaatsen hoger op de WTA-ranglijst. In de tweede ronde was de tegenstandster van Liebens de Franse Pauline Parmentier, het zesde reekshoofd op het toernooi en met haar 28 jaar een heel ervaren speelster.

Liebens ging voluit haar kans tegen Parmentier maar verloor de eerste set met 6-4. In de tweede set kwam de 19-jarige Liebens terug in de wedstrijd door deze set met 6-3 te winnen. Er volgde nog een spannende eindstrijd. Tot 5-5 hielden de twee speelsters elkaar in evenwicht. Daarna werd Liebens toch nog gebroken op haar opslag en verloor ze de laatste set met 7-5.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER