Home » Geen categorie » Liebens plaatst zich voor kwartfinale ITF-Glasgow, Zimmermann naar halve finale dubbelspel

Liebens plaatst zich voor kwartfinale ITF-Glasgow, Zimmermann naar halve finale dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Klaartje Liebens (WTA-463) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi van Glasgow (Groot-Brittannië, $ 10 000). Kimberley Zimmermann (WTA D-446) staat in de halve finale van het dubbelspel.

Liebens, vijfde reekshoofd in Glasgow, kende nog maar weinig problemen. In de eerste ronde ging ze met 6-2 en 6-4 voorbij de Britse Eden Richardson (NR) waarna ze in haar tweede partij de scalp nam van de zestienjarige en eveneens Britse Emily Appleton met 6-2 en 6-3. In de kwartfinale wacht alweer een Britse: Katie Boulter (NR).

Zimmermann, die in de eerste ronde van het enkelspel verloor van de Duitse Luisa Marie Huber (WTA-636), plaatste zich in het dubbeltoernooi voor de halve finale aan de zijde van Nina Stadler (WTA D-576) uit Zwitserland. Het duo, geplaatst als vierde reekshoofd, krijgt daarin een eerste echte test voorgeschoteld: Harriet Dart (WTA D-372) uit Groot-Brittannië en Magdalena Frech (WTA-416) uit Polen, tweede reekshoofd in Glasgow.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER