Home » Xtra » Liebens schittert in Joepie

Liebens schittert in Joepie

Liebens schittert in Joepie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niemand minder dan Klaartje Liebens (WTA-424) schitterde afgelopen week in het populaire tienermagazine Joepie met een paginagroot interview over haar carrière. “Een carrière die vooral op mentaal vlak soms héél zwaar is”, vertelt ze.

“Ik reis altijd alleen als ik in het buitenland op toernooi moet en dat is niet altijd even makkelijk of leuk”, zegt Liebens in Joepie. “Het is vooral eenzaam. Waarom ik alleen reis? Een coach meepakken zou alles vier keer zo duur maken en mijn ouders moeten meestal werken, dus zij kunnen ook niet mee.”

De Belgische is de laatste maanden sterk bezig, maar moet het nog steeds zonder sponsors doen. “Mijn ouders betalen alles”, vertelt ze. Liebens traint op de Kim Clijsters Academy, maar goedkoop is dat niet. “Ik betaal 1 200 euro per maand om er te kunnen trainen.”

Flirtend met de top 400 mikt Liebens hoog de komende seizoenen. “Ik wil ooit top 100 of zelfs top 50 staan.” En daar heeft de negentienjarige tennisster veel voor over. “Uitgaan kan ik niet, maar eerlijk? Dat zegt mij niets. Ik wil mij nu concentreren op mijn carrière.” Liebens vertelt ook dat ze door het tennis nog nooit echt een lief heeft gehad, maar dat de kans zich wel al meermaals voordeed op het juniorencircuit. “Er gebeurt heel wat op het circuit tussen jongens en meisjes op die leeftijd, maar ik heb daar nooit aanmeegedaan. Ik ben een brave op dat vlak. Sommige jongens hebben wel al avances gemaakt bij mij, maar dan bedank ik altijd vriendelijk.” (lacht)

Tenslotte heeft Liebens weinig lof over voor de Russische tennissters. “Zij leven onder het motto: “Ieder voor zich.” Zij hebben geen respect voor anderen en zijn enorm onbeschoft.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws