Home » Geen categorie » Liebens strijdt om titel in Wirral

Liebens strijdt om titel in Wirral

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Klaartje Liebens (WTA-644) heeft zich geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Wirral ($10 000). In de halve finale was ze in drie sets te sterk voor de Zwitserse Tess Sugnaux (WTA-622).

Liebens bereikte de laatste vier na drie overwinningen tegen Britse speelsters. In de halve finale moest het vijfde reekshoofd het opnemen tegen de één jaar jongere Sugnaux.

De Zwitserse begon fel aan de wedstrijd en pakte de eerste set met 1-6. In set twee hadden beide speelsters het lastig om hun opslag te behouden, een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin trok onze landgenote met 7-6(5) aan het langste eind. Liebens putte moed uit de spannende tiebreak en liep uit tot 4-0 in de derde set. Sugnaux brank nog eens terug maar het kon niet meer baten, dankzij 6-1 in set drie plaatste Liebens zich voor de finale.

Zaterdag strijdt Liebens tegen het Kroatische derde reekshoofd Silvia Njiric (WTA-435) om de titel. Het wordt hun eerste ontmoeting. Liebens kan in Wirral haar zesde ITF-titel pakken, haar eerste sinds 2014.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS